Pražská historie

Projděte se po místech, kde kráčely dějiny

Možná kolem toho zákoutí chodíte každý den, v chvatu a shonu vám ale nikdy nedošlo, jak je krásné a co všechno se tu stalo. I na různá zastrčená místečka se zaměřují vlastivědné procházky, které návštěvníky provedou po místech, která jsou možná na první pohled schovaná a nenápadná, ale o to malebnější. Výpravy po krásách Prahy ale v průběhu srpna zamíří na taková místa, jako je Barrandov či Vyšehrad.

Legendy – filmové i vybájené

Říká vám něco jméno Josip Plečnik? Možná ne, ovšem jeho dílo zcela určitě znáte. Právě slovinský architekt stojí za mnoha skvostnými úpravami na Pražském hradě. Své báje a legendy možná poodkryje mystický Vyšehrad a jeho areály podzemních chodeb i kasemat. A zapomenout nejde ani na filmové hvězdy, které si snily své sny v areálu na Barrandově, kde na ostrohu nad Vltavou dosud najdete skvostné vily.

Zkrátka nepřijde ani zdravý pohyb, speciální vycházky můžete absolvovat s holemi pro Nordic Walking. Nejenže se dozvíte spoustu nových informací, ale ještě se protáhnete na čerstvém vzduchu.

Vlastivědné procházky pořádá Pražská informační služba, jednotlivé akce najdete zde. Pokud o účast hodně stojíte, kupte si raději lístek v předprodeji, cena se pohybuje okolo 120 korun. Kapacita každé vycházky je maximálně 50 účastníků ve skupině a přednost mají ti, kteří už se vstupenkou přišli.

Show More

Související články