KulturaNezařazené

Shakespeare opět na Hradě

Festival oslavující jednoho z největších dramatiků všech dob zahájila premiéra nové inscenace Hamlet v úpravě a režii Michala Vajdičky. V dramatu, v němž dánský korunní princ mstí smrt svého otce, se v hlavní roli představí Jaroslav Plesl, dále si v něm zahráli Hynek Čermák, Lenka Vlasáková, Ladislav Hampl, Veronika Kubařová či Vladimír Polívka.

Kromě Hamleta si diváci mohou vybrat z dalších sedmi úspěšných inscenací, které v minulých letech sklidily velký úspěch a patří k fenoménům tuzemské divadelní produkce, na programu

tak bude sváteční komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete, Komedie omylů nebo legendární Veselé paničky Windsorské s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou. Na jeviště se vrátí i projekt Pocta Shakespearovi, jenž byl původně uspořádaný loni u příležitosti významného Shakespearova výročí, a opět s Janem Třískou v hlavní roli.

Tradiční Letní shakespearovské slavnosti se konají už od roku 1999, tentokrát ovšem na novém místě, kvůli plánované rekonstrukci Nejvyššího purkrabství, tradičního dějiště slavností, se všechna představení budou odehrávat v Královské zahradě Pražského hradu v prostoru před Míčovnou. Druhá pražská scéna, Letní scéna Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí se nemění.

Datum: 27. červen 2017 20:30 – 9. září 2017 22:00

Více info zde
Show More

Související články