Akce v Praze

Pohádky o růžových slonech z pražské školky křtili v Luxoru

Pohádky z prostředí pražské Mateřské školky na Hájkově ulici se křtily v pražském Luxoru. Jsou o růžových slonech, kteří s pražskými dětmi zažívají nejrůznější dobrodružství.

Jedná se o sérii moderních svěžích pohádkových příběhů, v nichž ústředním motivem je soužití dětí z Mateřské školky Hájkova s růžovými slony, kteří se mezi nimi jednoho dne objeví. Publikace je určena především pro děti ve věku 4–6 let. Obsahuje tucet a jednu pohádku o výchově k pořádku, respektování druhých, významu přátelství a smyslu pro spravedlnost.

Křest knihy Růžoví sloni. Na snímku autorka knihy Věra Rebon, cukrářka Anna Janoušová

Na druhém snímku je Věra Rebon s cukrářkou Hanou Janoušovou z cukrářského projektu „Od Haničky, od srdíčka“ s růžovými slony z Mateřské školky Hájkova v marcipánovém provedení.

I dospělí s duší dítěte se musí smát, když je paní učitelka z mateřské školky v Hájkově ulici číslo jedna velmi zaskočena, až ztratí dech, když učí děti, že sloni žijí v Africe a Indii a jsou šediví a nejednou jí oknem přiletí, a u stropu plachtí tucet malých růžových slonů. Růžoví sloni se také poučí, že peníze si mohou půjčit, jen když vědí, že je budou moci vrátit, že nejde jen jednomu vrátit z peněz půjčených od druhého a když nemají peníze, že si třeba škodu musí odpracovat.

Věra Rebon je umělecký pseudonym. Je bývalou herečkou, která se nakonec místo herecké dráhy vydala na cestu prozaičtější, ale neméně dramatickou – stala se učitelkou v mateřské školce a vychovatelkou na základní škole.

Pohádkovou knížku Růžoví sloni na svět doprovodilo také originální dílko, růžový slon, vyrobený z nafukovacích balónků. Vyrábí je Dave. Jinak mu nikdo neříká. Potkáte ho celkem pravidelně odpoledne na Václavském náměstí. Hbité prsty z balónků dělají nejrůznější dětmi oblíbené figurky. Prodejem postaviček z balónků pomáhá neziskové organizaci Ulice dětem, která se snaží rozvíjet sport, například parkur, mezi dětmi, tedy vytvářet více sportovních příležitostí ve veřejném prostoru.

Show More

Související články