Akce v PrazeTOP

Prahu mám ráda, i když mě chtěli okrást v metru, říká Česká Miss ze Zlína

Úřadující nejkrásnější dívkou naší republiky je Michaela Habáňová (21). Korunku České Miss získala v září v Brně a aktuálně má za sebou účast také na Miss Universe. V rozhovoru se svěřila s tím, že ji v Praze chtěli krást zloději.

Jak proběhly oslavy zisku tuzemské korunky krásy u vás doma?

Oslavy samozřejmě byly. S rodinou a přítelem jsme šli na dobrou večeři, kde jsme vše v klidu probrali a pořádně si popovídali.

Vyhrála jste někdy předtím jinou soutěž, ve které rozhodoval půvab?

Nikdy jsem se žádné podobné soutěže nezúčastnila.

Po získání titulu nejkrásnější ženy letošního roku se provalilo, že vás do soutěže přihlásila kamarádka, která si vymyslela vaše míry. Vynadala jste jí za to?

Michaela Habáňová, Archiv Miss

Proč bych jí nadávala? Přihlásila mě kamarádka, která opravdu nemohla vědět, jaké míry mám. A tím, že míry nebyly to nejpodstatnější, mě nechtěně soutěží provázely nepřesné údaje.

Jak jste připravena na „missí nemoc“? Tedy jak chcete zabránit případnému rozpadu současného partnerského vztahu?

Žádnou ‚missí‘ nemoc neznám a doufám, že nepoznám. Přítel mě ve všem, co dělám, podporuje. On má práci, já mám práci, když jsme spolu, tak si užíváme společný čas a neřešíme nic okolo.

Jací muži se vám líbí?

Takoví, jakého mám doma. Tmavovlasí s hnědýma očima. Taky musí být hodný a umět mě rozesmát.

Česká Miss Michaela Habáňová

Máte za sebou účast na Miss Universe v Las Vegas. Jak na tuto zkušenost vzpomínáte?

Udělala jsem maximum pro to, abych naši republiku co nejlépe reprezentovala. Celkově to bylo super a některé holky jsem pozvala k nám na Silvestra, jsem zvědavá, kolik jich přijede…

Pocházíte ze Zlína. Nebude vám, jako úřadující Miss, nyní příliš malý? Chystáte se přestěhovat do našeho hlavního města?

Na Zlín nedám dopustit. Je tam plno zeleně a mám tady mnoho přátel. Je to sice malé město, ale je tam vše, co člověk potřebuje. Do Prahy jezdím dost často, ale stěhování zatím neplánuji.

Jaký je váš, moravský pohled na Prahu a na její běžný denní život?

Praha se mi moc líbí, mám ji ráda. Člověk tady má mnohem více možností! Přece jen v ní žije přes milion lidí.

Zajímáte se o pražské památky, nebo jdete raději tam, kde to žije?

Prahu a její historické centrum miluji, hlavně večer, takže na procházky podél Vltavy chodím často.

Máte nějakou negativní zkušenost z Prahy?

Jednou mě chtěl pán okrást v metru. Naštěstí jsem to zjistila a nic mi z tašky nevytáhl, ale z toho mám v Praze asi největší obavy.

Co a kde nyní studujete?

Studuji vysokou školu, obor fyzioterapie v Brně na Masarykově lékařské fakultě. Studium jsem ale nyní kvůli výhře v České Miss musela rozložit.

Proč jste si vybrala právě fyzioterapii?

Měla jsem úraz při sportu a právě fyzioterapie mi pomohla začít znovu naplno bruslit. Líbí se mi práce s lidmi a hlavně chci lidem pomáhat, takže to je přesně obor pro mě.

Máte za sebou v krasobruslení nějaké medailové úspěchy? A věnujete se mu ještě?

Medaile mám jen z okresních přeborů. Za největší úspěch považuji to, že jsem u sportu vydržela dodnes a můžu své 17leté zkušenosti předávat malým dětem.

Jak nejraději trávíte volný čas?

Trávím hodně času na zimním stadionu. Mám ráda, když můžu s rodinou odjet na chatu a společně si zahrajeme hry, samozřejmě ráda trávím čas se svým přítelem a v neposlední řadě miluji sedánky u kávy s kamarádkami.

Vaším vzorem je vaše maminka. Co na ní nejvíce obdivujete?

Moje maminka je mojí inspirací. Dokázala vychovat a stále vychovává tři dcery. Vše zvládá s noblesou – domácnost, výchovu děvčat, která je hodně náročná, a ještě k tomu je to taková má pravá ruka, takže mě kontroluje, abych na nic nezapomněla. Myslí prostě na vše.

Sledujete, alespoň po očku, naši politickou scénu? Byla jste volit?

Politiku samozřejmě sleduji a mám na ni i svůj názor, který si nechám pro sebe, ale jsem pravicově smýšlející. Volit jsem samozřejmě byla.

Který z prezidentských kandidátů by podle vás byl náš nejlepší prezident?

Ještě jsem neměla čas projít programy všech kandidátů, ale určitě to udělám. Volit půjdu, jen ještě nejsem finálně rozhodnutá.

Je vám jednadvacet, celý život máte před sebou. Máte ale už nyní určité cíle, kterých chcete dosáhnout třeba do třiceti let?

Nevím, kam mě život zavede, ale vím, že chci dělat práci s dětmi a pomáhat lidem. Chci mít velkou rodinu. Rodina je pro mě v životě hodně důležitá.

Co by vás nejvíce potěšilo v roce 2018?

Kdybych v roce 2018 mohla uspořádat nějakou velkou charitativní akci, kde by výtěžek putoval za dětmi, kterým bych nějakým způsobem mohla ulehčit či zpříjemnit život.

Michaela Habáňová

  • narozena 11. července 1996 ve Zlíně

  • Česká Miss 2017 s mírami 90 – 64 – 96

  • studentka brněnské Masarykovy lékařské fakulty

  • svobodná, bezdětná

Autor: Martin Dudek, NašePraha

Show More

Související články