Pražské novotyTOP

Vybraná firma má zajistit, aby Libeňský most nespadl

Technická správa komunikací vybrala stavební firmu, která má zabezpečit havarijní stav Libeňského mostu. S dodavatelem, firmou SMP CZ, a.s., proběhne detailní obhlídka místa, tak aby mohl neprodleně začít s přípravnými pracemi.

„Úkolem stavební firmy je zajistit potřebné podepření rámového mostu C na libeňské straně a dalších navržených konstrukcí na holešovické straně soumostí. Dodavatel zároveň garantuje, že opravu provede do 30 dnů. Nezávislý statik následně vyhodnotí provedené úpravy a vydá stanovisko ohledně možností obnovy provozu na mostě,“ informovala redakci Naší Prahy Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK.

Změny dopravě v okolí Libeňského mostu

Z důvodu zajištění co nejvyššího možného komfortu dopravního spojení prostředky veřejné dopravy byla v minulých dnech provedena opakovaná místní šetření, která mají od pondělí 29. 1. 2018 zlepšit dopravní obslužnost a přestupní vazby v oblasti Libeňského mostu.

Na Palmovce bude obousměrnou přepravu osob z terminálu Palmovka až na spojnici ramp z ulic Štorchova a Libeňského mostu zajišťovat náhradní autobusová linka X25.

Na holešovické straně Libeňského mostu Technická správa komunikací posune zátarasy, což umožní vjezd minibusu linky X156 až do prostoru předpolí Libeňského mostu, kde vznikne obratiště pro minibus. Zároveň se jedná o místo před prvním mostním obloukem, aby zůstala zachována plná bezpečnost.

Petra Ďurčíková, NašePraha

Show More

Související články