Blogy a názoryTOP

Není starosta jako starosta. Za některé mluví činy

Kandidáti STAROSTŮ PRO PRAHU mají za sebou roky zkušeností z práce pro pražské městské části a teď je chtějí přenést na magistrát. 
Učebnicovou ukázkou jejich práce je Žižkov, “srdcovka” trojky kandidátky Vladislavy Hujové, jež donedávna vedla osm let Prahu 3. Podařilo se jí například zrušit 120 heren a 1 600 herních automatů a naopak vytvořit 400 nových míst ve školkách či nasmlouvat 130 milionů korun na investice do občanské vybavenosti.
Starostou rekordmanem je Michal Popek, kterého jste do čela Prahy-Lipenců zvolili už třikrát po sobě. Za tu dobu pro svou městskou část významně navýšil kapacity mateřské i základní školy, vybudoval sportoviště a vystavěl kilometry nových komunikací. “Lipence se také mohou pochlubit pražským esem v podobě nejmodernější hasičské zbrojnice,” dodává úspěšný starosta.
Nová hříště a více míst ve školkách zajistil i Václav Drahorád, jenž tři volební období po sobě úspěšně starostuje Praze-Újezdu.
Pozadu nezůstává ani Hana Moravcová, od roku 2010 starostka Prahy 20 Horních Počernic. “Zatímco ve městě jsou často problémy s umisťováním dětí do školek, my jsme dokázali zajistit všechna potřebná místa,” pochvaluje si. Pro Počernické také vybudovali protihlukové stěny, opravili chodníky a silnice. “Snažíme se o efektivní využívání vody, vybudovali jsme 15 kilometrů cyklostezek a dalších osm je v přípravě,” vypočítává starostka.
Show More

Související články