KulturaNezařazenéTOP

Pražský zpěvák JEN a rapper ABDE natočili píseň k 30. výročí sametové revoluce

Pražský zpěvák JEN přizval ke společné spolupráci rappera ABDEho a natočili skladbu “1989”. Kombinací popu s hip/hopovými prvky si tak připomínají ty, kteří demonstrací dali najevo svůj nesouhlas s nesvobodou.

Scénář a režii klipu 1989 měl na starosti Benjamin Buttler, který nedávno vydal klip pro projekt 7krát3 s Jiřím Kornem. Na skladbě se podílej producent Ondřej Žatkuliak, který stojí za nahrávkami Mirai, Lenny, nebo Paulieho Garanda.

JEN chce upozornit mladou generaci, aby na tuto událost nezapomínala a věděla, proč se slaví.

“Dnes, v době sociálních sítí, si sotva umíme představit, jak těžké bylo nesmět veřejně vyjadřovat svůj názor, cestovat, nebo studovat. Lidé před třiceti lety toužili zažít svobodu a za cenu obrovského risku se postavili komunistickému režimu. Rád bych jim poděkoval a zároveň se pokusil přiblížit tyto události těm, kteří se narodili až po roce 1989,” říká JEN.

Zpěvák a hudební skladatel JEN, který v roce 2012 vyhrál YouTube Fest za nejlepší klip, natočil nedávno také nový videoklip k písni Dýchat. Účinkuje v něm mimo jiné Czech Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková.

V rámci oslav Sametu vystoupí Jen 16.11 na Albertově v Předvečer Sametu společně s Tomášem Klusem, Chinaski a Voxelem.

Další plány JENa v roce 2019

JEN zahájil podzimním klubovou scénu pop-up koncerty na vysokých školách, nyní ho čekají další akce:

  • 11.  vystoupení v Předvečer Sametu na Albertově, kde mimo jiné vystoupí i Tomáš Klus, Chinaski a Voxel
  • 11. klub FAMU – hlavní koncert podzimní klubové sezóny
  • prosinec odletdo Austrálie jako každý rok, kde bude zpěvák surfovat, skládat v místním nahrávacím studiu a letos i připravit nový klip

 

Show More

Související články