Gastro

Hamánek představuje dětské pomazánky pro děti. Mají vynikající chuť i konzistenci

Uteklo to jako voda a z vašeho novorozence je batole. Spolu s jeho růstem a vývojem dochází i k potřebě navýšení živin. Každá maminka chce dávat svým dětem to nejkvalitnější, a v tomto věku je pro batolata nejlepší to jídlo, které je lehce stravitelné, nekořeněné a jen mírně solené. Stejně důležitá je i pestrost jídelníčku. Proto značka Hamánek rozšiřuje kategorii dětských příkrmů a na trh přichází s dětskými pomazánkami pro děti od 1 roku.

Ideální svačina by měla obsahovat vyvážený poměr všech základních výživových prvků. Vitamíny, sacharidy, bílkoviny a kvalitní tuky nenahradí žádné sušenky, ani jiné sladkosti. Nové dětské pomazánky Hamánek jsou díky svému unikátnímu složení významným zdrojem bílkovin, železa a vlákniny pro děti od jednoho roku. Krůtí pomazánka se zeleninou již v poloviční porci dodá dětskému organismu 38% doporučené denní dávky kvalitních živočišných a rostlinných bílkovin. Zeleninová pomazánka s červenou čočkou je pro děti výborným zdrojem vlákniny, která je důležitá nejen jako prevence zácpy u malých dětí. Zároveň červená čočka, která je v obou pomazánkách obsahuje ze všech luštěnin nejvíce železa, stopového prvku klíčového pro správný vývoj dítěte, “ vysvětluje nutriční terapeutka Jitka Jirků.

 

Od 1 roku je pečivo běžnou součástí jídelníčku dítěte. Rodiče svým ratolestem nejčastěji připravují pečivo s máslem, sýrem, nebo šunkou. Výbornou alternativou jsou kvalitní pomazánky, kterými můžete zpestřit dětský jídelníček. 

Nové dětské pomazánky Hamánek ve vysoké kvalitě pro malé děti s nízkým obsahem soli mají za úkol zpestřit dětský jídelníček a dodat batolatům potřebné živiny. Pomazánky jsou bez lepku, bez konzervačních látek a přidaných barviv. Děti se mohou těšit na výtečnou chuť. Rodiče naopak ocení jemná konzistence, díky které se pomazánky snadno roztírají. 

Ze skleniček s obsahem 90 g mohou děti ochutnat pomazánky ve dvou chuťových variantách – krůtí se zeleninou a zeleninová s červenou čočkou. Pomazánky jsou vhodné k snídani, svačině nebo k večeři na jakékoliv pečivo a vystačí na 2 – 3 porce. Nespotřebované množství lze uchovat v ledničce a spotřebovat do 48 hodin.

Doporučená cena: 29, 90 Kč

 

Pomazánkové tipy: Pomazánku není potřeba stále mazat na různé druhy pečiva či krekrů, fantazii se meze nekladou. Děti ocení pomazánku ve formě dipu, stačí nakrájet zeleninu na hranolky a nechat děti je namáčet v pomazánce, ideální je třeba mrkev. Domácí slané tyčinky jsou také výbornou alternativou k pomazánkovému dipu. Děti jistě potěší i veselé jednohubky, stačí vydlabat rajčátka či natvrdo uvařená vejce, žloutek vmíchat do pomazánky a naplnit bílek. Plněné paprikové kornouty budou také jistě velká zábava.

 

Show More

Související články