Nezařazené

Pražská Creative Dock získala firmy Spark Works a Rohrbec Heger

Pražská Creative Dock dokončila akvizice firem Spark Works a Rohrbeck Heger. Švýcarská inovační společnost Spark Works i německá prognostická a strategická společnost Rohrbeck Heger přinášejí nové metodiky v oblasti inovací a strategie, silné nadnárodní týmy v Berlíně, Curychu, Londýně a Paříži, ale také silné vazby na dvě špičkové evropské univerzity.

„Od roku 2012 jsme se vyvíjeli organicky. Teď je čas růst urychlit a přivést do naší skupiny další hráče, kteří obohatí naše služby,“ komentuje akvizice zakladatel Creative Docku Martin Pejša.

Nové akvizice přinesou Creative Docku několikanásobné rozšíření nabídky klientům. Bude moci poskytnout rozmanitější služby i hlubší porozumění novým odvětvím. Dalším benefitem je lepší škálovatelnost projektů po celé Evropě.

Spark Works do Creative Docku přináší nejnovější inovativní metodiky a tým hovořící 10 jazyky. S kancelářemi v Curychu a Londýně pracuje pro velké společnosti, jako jsou UBS, Swiss Re a Roche, i pro neziskové organizace, například Zurich City nebo WHO. Spark Works je propojená s Curyšskou technickou univerzitou (ETH), která je v současnosti mezi srovnatelnými vzdělávacími institucemi evropskou jedničkou.

Společnost Rohrbeck Heger se specializuje na strategické prognózy a inovace. Je v této oblasti průkopníkem a svoji metodologii vyvíjela společně s předními průmyslovými firmami, jako jsou Bosch, Deutsche Telekom nebo CISCO. Firma se také již 15 let podílí na akademických výzkumech na Business School EDHEC, která se řadí mezi 10 nejlepších obchodních škol v Evropě.

Pejša: Chceme být mezi třemi nejlepšími

Cílem Creative Docku je podle Pejši být v příštích pěti letech mezi třemi nejlepšími společnostmi, o kterých budou generální ředitelé největších korporací uvažovat v souvislosti s digitalizací. „Akvizice nám pomůžou vyrazit na takovou cestu rychleji a rovnou s perfektními výsledky. Je to win win strategie pro nás i naše klienty,“ uzavírá.

Creative Dock v současnosti staví firmy nebo produkty pro více než 20 nadnárodních společností. Zhruba 70 procent výnosů realizuje mimo ČR. Vedle organického růstu skupina zvětšuje svou velikost formou akvizic.  V hledáčku skupiny jsou společnosti na velkých evropských trzích, jako je Itálie, Španělsko nebo Francie. Ambicí společnosti je pomoci Evropě stát se globálním digitálním hráčem.

Creative Dock uvedl na trh více než 60 startupů v devíti zemích. Mezi jeho projekty patří služba na půjčování peněz Zonky pro Home Credit nebo carsharingová platforma HoppyGo pro Škodu Auto, pojišťovací platforma Mutumutu nebo účetní portál Sečteno.cz.

Show More

Související články