Nezařazené

Nový chytrý web pomůže vybrat nejúspornější domácí spotřebiče

Nový web pomůže s výběrem elektrických spotřebičů podle jejich spotřeby elektrické energie. Služba je zdarma a funguje na stránkách tool.label2020.eu/. Nástroj vychází z nové celoevropské databáze pro výrobky s energetickým štítkem.

Internetová aplikace umožňuje po naskenování QR kódu z energetického štítku porovnávat informace o výrobku přímo v mobilu, případně lze zadat název modelu i přímo na stránkách aplikace. LABEL 2020 Ověř a ušetři porovnává náklady na elektřinu různých výrobků po celou dobu životnosti výrobku. Pokud se k tomu připočte pořizovací cena, je možné porovnat celkové náklady různých spotřebičů. Údaje o spotřebičích pochází striktně z dat, které o nich poskytují na energetickém štítku jejich výrobci.

Týká se to chladniček a mrazniček, myček nádobí, praček, televizorů nebo svítidel

„Rychle se tak ukáže, které údajně výhodné výrobky mohou být z dlouhodobého hlediska dokonce dražší. Pomocí Ověř a ušetři lze velmi rychle určit nejúčinnější výrobky, které jsou v současné době k dispozici. Kromě toho je ke každému modelu výrobku k dispozici celá řada dalších informací,“ říká Juraj Krivošík ze společnosti SEVEn.

Vzhledem k prudce rostoucím cenám elektřiny, zvyšující se potřeby ochrany klimatu, i vzhledem k tomu, že spotřebou fosilních paliv zbytečně financujeme ruskou armádu, je i úspora elektřiny v domácnostech důležitější než kdy jindy. Energeticky účinné spotřebiče tak pomáhají udržet výdaje pod kontrolou. Porovnávat náklady lze tímto nástrojem v současnosti u chladniček a mrazniček, myček nádobí, praček, televizorů, svítidel nebo vinoték.

Aplikace je dostupná pro počítače, tablety a telefony na https://tool.label2020.eu/cz

 

Show More

Související články