NezařazenéPražské novoty

Pražská Creative Dock se rozšiřuje o experty ze zahraničí

Creative Dock Group (CDG), největší nezávislý hráč v kategorii budování firem v Evropě a regionu Blízkého východu a severní Afriky, rozšiřuje vedení týmu inovací a strategie. 

Tobias Heger, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohrbeck Heger, byl jmenován novým generálním ředitelem pro inovace a strategie (CISO). Linda Armbruster, zakladatelka a CEO společnosti Spark Works, se stala novou ředitelkou pro inovace, a Sebastian Knab je novým ředitelem pro foresight a strategie. Toto nové inovativní trio povede tým více než 60 lidí ve Švýcarsku, Německu a České republice.

„Chceme být první volbou našich klientů v oblasti inovací. V případě, že CEO hledá způsob, jak zlepšit kapacitu své firmy v inovacích a strategii, chceme být jeho první volbou. Komplexní budování firem zaměřených do budoucnosti je služba, kterou v současnosti nikdo jiný nezávisle nenabízí,“ říká Tobias Heger, generální ředitel pro inovace a strategie a také zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohrbeck Heger, která je součástí Creative Dock Group.

Tobias Heger, Linda Armbruster a Sebastian Knab vedou tým o více než 60 lidech. Ti sídlí v kancelářích v Curychu, Berlíně a Praze. Tým aktuálně pracuje na více než 40 projektech v devíti zemích. Díky sloučení know-how tří zavedených společností pod jednu střechu, se týmu daří vyvíjet unikátní metodologie pro špičkový komplexní vývoj a budování společností se zaměřením na budoucnost, v nichž se snoubí jejich expertiza ve strategickém foresightingu, human-centered design, strategického poradenství s moderními inovativními přístupy. Tým inovací a strategie nyní nabízí služby ve čtyřech hlavních oblastech: foresight, strategie, inovace a budování firem (tzv. venture building).

„Jsem velmi hrdá na to, že se nám pro tým inovací a strategie podařilo získat tolik schopných, zkušených a energických lidí. Naším posláním je vytvářet pro klienty ty nejlepší byznysové plány v regionu. Jsme tu proto, abychom odhalovali trendy a přicházeli s realizovatelnými byznysovými nápady a plány se špičkovým potenciálem, které budou šité na míru našim klientům, jejich požadavkům a byznysu, ve kterém podnikají,“ říká Gabriela Teissing, provozní ředitelka Creative Dock.

Trio inovativních osobností přináší rozsáhlé zkušenosti a inovativní know-how. Tobias Heger, generální ředitel pro inovace a strategie, také zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohrbeck Heger, která je součástí Creative Dock Group, přichází z prostředí foresightingu, řízení inovací a strategie. Doktorát z foresightingu získal na Hasso-Plattner institutu Postupimské univerzity a aktivně se věnuje vědecké práci a výuce na různých vysokých školách.

Linda Armbruster, zakladatelka a CEO Spark Works, součásti Creative Dock Group, a ředitelka pro inovace, přichází do týmu z oblasti strategického designu, inovací a leadershipu. Linda vystudovala strategický design na Berlin School of Design and Communication. Studiu design thinking se věnovala na postupimské univerzitě a Stanford d.school. Linda také vyučuje na ETH Curych a vede výzkumné a vzdělávací programy jak pro soukromý, tak veřejný sektor, v nichž kombinuje metody vycházející z koncepcí human-centered design, inspiruje a rozšiřuje povědomí o inovacích založených na poznatcích.

Sebastian Knab, ředitel pro foresight a strategie Creative Dock Group, získal doktorát z managementu na Hamburské univerzitě. Sebastianovou expertízou je foresight, strategie, inovace a udržitelnost. V minulosti Sebastian působil jako manažer pro inovace na Evropském institutu inovací a technologií (EIT) a také jako výzkumný asistent na Hamburské univerzitě.

O Creative Dock Group

Creative Dock Group, největší nezávislý stavitel firemních podniků na světě, byla založena v roce 2012 buduje společnosti v Evropě, na Blízkém východě a v severní Africe. Creative Dock navrhuje, staví a škáluje firmy, technologické a digitální projekty napříč odvětvími, například fintech, insurtech, e-commerce, maloobchodu, logistiky, zdravotnictví nebo odvětví komunálních a veřejných služeb. Creative Dock Group za posledních 10 let vybudoval více než 100 firem v Evropě a na Blízkém východě. Creative Dock Group zajišťuje celý proces tvorby nebo transformace přímo ve firmě, od strategického foresightingu až po vytvoření idei, prototypování, testování, samotného budování, uvedení na trh a škálování. Pro urychlení růstu, rozšíření a zkvalitnění služeb, společnost Creative Dock Group získala v posledních 12 měsících tři společnosti: Spark Works, přední švýcarskou inovační firmu, německou společnost Rohrbeck Heger, přední evropskou firmu v oblasti strategického foresightu, a německou společnost FoundersLane, která se taktéž zabývá budováním firem. Skupina Creative Dock má hlavní kanceláře v Curychu, Berlíně, Praze, Rijádu a Vídni. Creative Dock Group má dlouhý seznam klientů, mezi které patří například společnost Vattenfall, Allianz, Adidas, Henkel, Trumpf, Saptco, Veolia, Société Genéral, Veolia, Raiffeisen Bank International, Avast, Škoda Auto, Mondeléz, Talanx Group, SwissRe a mnohé další.

Show More

Související články