Kuře na paprice, vepřové se zelím, restovaní cvrčci s medovou omáčkou… dobře, to poslední asi na menu typické české restaurace nenajdete. To ale neznamená, že jste v tuzemsku o hmyzí speciality ochuzeni. V sobotu 22. července pořádá Pražská zoologická zahrada už tradiční Den hmyzožravců. Nejenže se seznámíte se zvířecími druhy, které se hmyzem živí, ale sami můžete ochutnat.
Nemusíte souhlasit s tvrzením, že je hmyz potravou budoucnosti. A pokud se nad představou vařených červů či smažených kobylek klepete odporem, nikdo vás nebude nutit k ochutnávce. Máte ale velkou šanci dozvědět se více o zvířatech, u kterých hmyz tvoří základní část jídelníčku. Má totiž ohromnou výhodu – je plný bílkovin a energie. A hlavně ho najdete všude, často v ohromném množství.
Třeba potravu psa ušatého tvoří hmyz až z 80 %. Malou africkou šelmu na to evoluce skvěle přizpůsobila – má až 8 stoliček, kterými hmyz rozmělňuje. I jeho výběh najdete v Pražské zoo.
Přijďte se 22. července do zoo Praha podívat – nebo přímo ochutnat!