Site icon Milujeme Prahu

Asijská restaurace Taro přesídlí do Paláce Dunaj na Národní třídě

Nově zrekonstruované prostory Paláce Dunaj v centru metropole se rychle zaplňují novými nájemci. Posledním přírůstkem je vyhlášená restaurace Taro, která se sem přestěhuje z Anděla. Na novém místě plánuje povýšit své gastro služby na další úroveň a stát se nejlepší zážitkovou restaurací v Praze. Předpokládaný termín otevření designových prostor je začátkem prosince. 

„Ze spolupráce s majiteli Tara jsme nadšeni. Přípravy na nový start v Paláci Dunaj totiž rozhodně neberou na lehkou váhu. Jejich cílem není nic menšího než zisk michelinské hvězdy, a tomu vše podřizují. V následujících měsících budeme spolupracovat na realizaci nových interiérů, zatímco jejich personál bude absolvovat stáže v proslulých restauracích po celém světě,“ komentuje Michal Nečas, Managing Director společnosti Zeitgeist Asset Management, která původní sto let starou budovu Paláce Dunaj koupila pro německý penzijní fond a aktuálně má na starosti její pronájem a správu.

Objekt v atraktivní lokalitě láká prestižní nájemce. Kanceláře si již pronajalo tuzemské Zastoupení Evropské komise a Kancelář Evropského parlamentu, kteří společně provozují interaktivní centrum pro širokou veřejnost nazvané Europa Experience. Dalšími nájemci jsou mezinárodní advokátní kancelář CMS či Evropská investiční banka.

„V současnosti zbývá k pronájmu poslední kancelářské patro a jedna retailová jednotka v přízemí. Kancelář Evropského parlamentu, stejně jako Zastoupení Evropské komise se u nás již zabydlely. U ostatních nájemců probíhá čilá realizace fit-outů s plánovaným termínem stěhování na podzim,“ popisuje Jaromír Zahrada, Asset manager společnosti Zeitgeist.

„V novém Taru chceme každý detail dovést k dokonalosti. Zachováme otevřenou kuchyň a sezení kolem ní jako v původních prostorách na Andělu, ale současně návštěvníkům zprostředkujeme ještě kompletnější zážitek. Budeme spolupracovat s lidmi se zkušenostmi z michelinských restaurací, kteří nám v tom budou pomáhat,“ říká Giang Ta, který se stará o provoz restaurace, zatímco jeho bratr Khanh šéfuje kuchyni. Ten doplňuje: „Hned vedle restaurace navíc vznikne naše vlastní pekárna, ve které se zaměříme na sortiment, který zde není běžný. Takovou francouzsko-vietnamskou fúzi. Jsem přesvědčen, že lidi nadchne.“

Národní třída patří nejen mezi vyhledávané turistické cíle, ale současně ji kvůli práci a zábavě navštěvují také hojně Češi. Komerční jednotky v Paláci Dunaj, který leží poblíž Národního divadla, kavárny Slavie či Akademie věd ČR, budou dalším impulzem. Rozsáhlá rekonstrukce budovy probíhala pod vedením mezinárodní architektonické kanceláře Chapman Taylor a generálního dodavatele Geosan Group. V současnosti aspiruje na mezinárodně uznávané certifikáty LEED Gold a WELL Gold.

Exit mobile version