Site icon Milujeme Prahu

Crowe představuje novou službu Open business in the Czech Republic

Poradenská firma Crowe představila novou komplexní službu Open business in the Czech Republic. Tato služba má usnadnit zahraničním společnostem vstup a rozvoj jejich podnikání v České republice.

Firma Crowe asistovala za posledních pět let při vstupu na český trh několika desítkám zahraničních společností, nejčastěji z technologického sektoru. Nová služba je určena jak pro začínající podniky, tak pro zavedené společnosti hledající expanzi.

„Zahraniční firmy se často potýkají s překážkami, jako je jazyková bariéra, komplikace při zakládání bankovního účtu, získání povolení nebo registrace u úřadů,“ říká Ivana Brancuzká, country manažerka společnosti Crowe a dodává: „České zákony a předpisy se poměrně často mění, což ztěžuje orientaci zahraničním společnostem. Naše komplexní služba je navržena tak, aby tyto zátěže zvládly společnosti vstupující na tuzemský trh během několika jednotek týdnů, samozřejmě v závislosti na požadavku klienta.

Digitalizace usnadňuje komunikaci se státem

„Digitalizace a zavádění umělé inteligence do našich služeb nám v poslední době výrazně usnadňuje práci a umožňuje poskytovat ještě kvalitnější a efektivnější poradenství, tak abychom se mohli soustředit na poskytnutí přidané hodnoty pro naše klienty,“ uvádí Ivana Brancuzká.

Podle Jiřího Šindeláře, ředitele daňového oddělení Crowe je pro zahraniční firmy klíčové rozhodnutí ohledně výběru vhodné právní struktury. „Společnost s ručením omezeným je jednou z nejpopulárnějších forem podnikání pro zahraniční investory v České republice. Další možností je pobočka zahraniční společnosti, která představuje alternativu pro rychlejší a méně administrativně náročný vstup na český trh,“ dodává.

Nová služba Doing Business v České republice zahrnuje kromě komplexního poradenství v oblastech, jako jsou právní, daňové a účetní záležitosti také pomoc při identifikaci vhodných obchodních a investičních příležitostí, přípravu zakladatelských dokumentů, získání živnostenských oprávnění a potřebných licencí.

Crowe Czech Republic působí na českém trhu přes 30 let a patří do sítě firem Crowe Global, jenž je jednou z 10 největších účetních a poradenských sítí na světě. Podporuje klienty v oblasti účetnictví, daní, auditu a poradenství. Společnost je odborníkem na český trh a zdejší ekonomická odvětví a pomáhá klientům s expanzí do ČR. Specializuje se na poskytování auditorských služeb pro střední a velké podniky. Firma se aktivně podílí na rozvoji podnikatelského prostředí v České republice a sdílení best practices ze zahraničí. Nabízí komplexní daňové poradenství, včetně optimalizace daňové struktury pro mezinárodní společnosti působící v ČR a poskytuje outsourcing účetnictví a mzdové agendy.

Exit mobile version