Akce v PrazeSportTOP

České osobnosti fandily na tradičních pražských Primátorkách

Už po sto deváté se o tomto víkendu na Vltavě uskutečnil tradiční závod osmiveslic Primátorky, což odnepaměti býval jeden z největších svátků hlavního města. Sešli se tu sportovci, celebrity i milovníci rychlosti. Nechyběla Tereza Ramba, Zdeněk Pohlreich, ani Petr Kopfstein.

Proč právě tato sestava, když spolu herečka, šéfkuchař a pilot nemají nic společného? Všichni tři jezdí vozem japonské automobilky Lexus, která je hlavním partnerem Primátorek. Co propojuje úplně všechny? Láska k tradicím, rychlosti (i když Tereza Ramba by asi namítla, že jen do chvíle, kdy se za volant posadí sama – řídí totiž rozvážně a opatrně) a smysl pro fair play.

Kopfstein létá i plave

Pilot Petr Kopfstein má dokonce sám velmi blízko k vodním sportům. Na Primátorkách, kam chodí už léta pravidelně, se svěřil, že rád kituje a jezdí na plachetnici, kterou i sám řídí. „V covidové pauze jsem propadl triatlonu, jehož součástí je plavání. Rád se s vodou peru i vlastníma rukama,“ směje se Kopfstein, hvězda někdejších závodů Air Race, jejichž obdoba Air Show se právě rozjíždí. Až do září ho navíc můžete vidět ve vzduchu na různých akcích po Česku i Rakousku.

V Rakousku se teď vůbec pohybuje celkem často. Chystá se do Zell am See na triatlonové závody, ale i na dovolenou. Další závody ho pak čekají v Lucembursku.

Pohlreich chystá cukrárnu i novou show

To novinky Zdeňka Pohlreicha jsou mnohem sladší. „Ještě do konce roku otevřeme hned vedle Café Imperial italskou cukrárnu, kde ochutnáte tradiční dezerty i pravou italskou zmrzlinu,“ prozradil během závodů na pražské náplavce, kde se všechny osobnosti sešly v tradiční Lexus Lounge. Dodal také, že přestože sám sladké miluje, a ujíždí zejména na citronových dezertech, sám je moc nepřipravuje. „Nejsem v tom příliš dobrý,“ přiznává.

Není to však jeho jediná zásadní novinka. „Chystám teď svoji vlastní show. Soutěž, která bude vybírat nového nadějného kuchaře. Kromě toho budu také vydávat knihu s recepty na vegetariánská jídla,“ říká. Práce má tedy spoustu, přes prázdniny si ale najde i čas na odpočinek: „Část léta budu trávit ve Španělsku.“

Nejhezčí auto ze všech má Ramba

Stejně jako každý rok, i letos se na Primátorkách objevila i fanynka závodů a jedna z nejlepších českých hereček Tereza Ramba. Je o ní známé, že se od té doby, co jezdí Lexusem, stala také velkou milovnicí ekologické jízdy, a tak mezi fanděním věnovala velkou pozornost i všem vystaveným modelům, které si tu všichni fanoušci mohli nejen prohlédnout, ale i otestovat.

Měla velkou radost, že hlavní hvězdou přehlídky moderních vozů Lexus byl nový model NX, který je nyní k dostání i jako plug-in hybrid, což je ještě šetrnější a ekologičtější varianta než klasický hybrid, kterým Tereza jezdila doteď, ale vyměnila ho právě za zmíněnou, ještě modernější variantu. „Jsem ráda, že moje auto je tu ze všech nejhezčí,“ smála se.

Show More

Související články