Pražská historie

S nostalgií na procházku po trase pražského trolejbusu

Máme pro vás kvízovou otázku. Který z těchto dopravních prostředků v Praze nenajdete: metro, trolejbus, tramvaj, nebo autobus? Správně je druhá možnost, v hlavním městě nepotkáte trolejbusy. To nebylo zase tak těžké. Možná pro vás ale bude překvapení, že ještě před pár desítkami let tento prostředek MHD Prahu křižoval! Dopravní podnik vás nyní zve na nostalgickou procházku, která sleduje vůbec první trasu trolejbusu v hlavním městě.

Na silnice vyjel už za první republiky, přesněji v srpnu 1936. Cestující trolejbus vozil na trase od střešovické vozovny ke kostelu sv. Matěje. Vy teď máte možnost si jeho jízdy připomenout s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, který 29. srpna pořádá komentovanou procházku. Spolu s průvodcem si budete všímat všech prvků, které po trolejbusu dosud v ulicích zůstaly, navíc se podíváte i do jednoho z muzejních exponátů.

Určitě se dozvíte i o ostatních trolejbusových trasách ve městě, ve kterém trolejbusy jezdily až do roku 1972.

Kapacita akce je omezena, dostane se jen na 25 zájemců, kteří se musí registrovat skrze web http://www.prahatechnicka.cz/. Vstupné je 110 korun a šťastní majitelé vstupenek by se měli v úterý 29. srpna dostavit v 16:00 do vozovny Střešovice.

Show More

Související články