Akce v Praze

Na pražském Světu knihy se představí malý ukrajinský Picasso

Umělec Maksym Brovčenko, přezdívaný malý ukrajinský Picasso, se osobně představí na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2024.

Maksym Brovčenko je mladý umělec z Ukrajiny, kterého zastupuje nevládní organizace Dítě s budoucností se sídlem v Kyjevě. Před válkou maloval obrazy o vesmíru a také své představy o planetě «A» a lidech pocházejících z ní. Po ruské invazi začal tvořit vlastenecké obrazy, jejichž výtěžek z prodeje jde na podporu ukrajinské armády a také na osvětu autismu a pomoc ukrajinským dětem s autismem.

Česko-ukrajinské vydání knihy Planeta «A» vypráví o obyvatelích neobvyklé planety «A», kteří byli nuceni po srážce s asteroidy opustit domovskou planetu a přistát na Zemi. Dvanáctiletý autor představuje příběhem symptomatiku lidí na spektru autismu a popisuje, proč jsou tito lidé jiní. Píše o jejich pohledu na svět, vysoké citlivosti, pravidlech soužití a vzdělávání na planetě «A». Dvanáctiletý autor doprovodil texty vlastními ilustracemi.

KDY: 23. 5. 2024 / 12:00 – 12:50

KDE: sál Pavla Šruta, Praha, Výstaviště Holesovice

Program:

Vernisáž výstavy obrazů Makse Brovčenka (výstava deseti velkoformátových obrazů autora bude k vidění na Světě knihy 23. 5. 2024 – 26. 5. 2024)

Křest knihy Planeta «A»

Veřejné čtení knihy Planeta «A»

 

 

Show More

Související články