Kultura

Do Pražské zoo tentokrát za vážnou hudbou

Vytí vlků, vřískání goril, melodický zpěv žluvy nebo řev velkých šelem. A vedle toho štěbetání děti a kroky návštěvníků. Právě taková zvuková kulisa se dá očekávat v zoologické zahradě. V té Pražské ale můžete zaslechnout něco víc. Každou neděli ve 13:00 jsou pro vás připraveny koncerty pod širým nebem. A na co se můžete těšit? Na klasickou hudbu.

Pořádně vyžehlit kalhoty, sako přinést z čistírny a připravit si ty nejhezčí šaty. Na koncerty klasické hudby se většinou chodí do okázalého prostředí koncertních sálů, kde se nepromíjí žádné módní faux pas. A jakmile hudebníci na své nástroje spustí, v celém sále by neměl upadnout ani špendlík, zaznít by nemělo jediné zakašlání.

Sednout si na trávník a poslouchat klasiky

V Pražské zoo si vyslechnete klasiky třeba v šortkách a tričku, můžete ukusovat tatranku a s umělci se budou překřikovat tygři i lesní ptáci. Poslední srpnovou neděli pro vás u Gočárových domů zahraje Parnas kvartet. Těšit se můžete na hudbu Wolfganga Amadea Mozarta a Josepha Haydna, koncert začíná ve 13:00.

Poslední srpnové hudební představení se koná v neděli 27. 8. Letos se můžete zaposlouchat ještě v září, kdy jsou pro vás přichystána další 4 vystoupení. Mimo jiné uslyšíte Pražské dechové kvinteto či Musicu inkognitu.

Show More

Související články