Pražská historie

Projděte si prázdné domy v Holešovicích

Zajímají vás osudy budov, které mají dobu své největší slávy za sebou a dnes pomalu chátrají? Některé z nich zůstaly opuštěné, jiné ale našly nový smysl – jako například areál bývalých jatek v Pražské tržnici, kde se nachází multifunkční divadelní sál a také domovský scéna Cirku La Putyka, souboru 11:55 [zapětdvanáct] a 420PEOPLE. V rámci procházky v holešovických uličkách se také dozvíte, jak se daří (nebo nedaří) oživit staré továrny a můžete nakouknout do kulturního prostoru Centrála.

Do všech těchto míst se můžete podívat díky akci Prázdné domy v Holešovicích, kterou pořádá již zmiňovaná holešovická centrála společně s projektem Prázné domy, který vytváří databázi prázdných a chátrajících domů, komunikuje s jejich majiteli, bojuje proti účelovému chátrání budov a snaží se motivovat zapálené jedince i skupiny k záchraně těchto objektů.

Výtěžek ze vstupného bude určen k rozjezdu nové aktivity Prázdných domů – pravidelnému kulturnímu programu v tzv. Radničních domech na Malém náměstí. Ve čtyřech prázdných historických domech v centru Prahu, které neměly po odchodu úředníků využití celých devět, let vznikne prostor pro ateliéry, přednášky, workshopy, výstavy a konference.

Vstupné: 100 Kč

Datum: 24.7., 18:30 – 20:00

Facebook

 

Show More

Související články