Akce v PrazePražské novoty

Přístup povolen: celý srpen můžete obdivovat zahradu Černínského paláce

Pražské Hradčany jsou velmi prestižní adresa – zahrada, která zde leží, tedy musí vypadat k světu. Že to tak je, si lze ověřit u Černínského paláce, jehož zahrada se letos opět otevřela veřejnosti. Obdivovat tak můžete nejen květinovou výzdobu, ale i osvěžující chlad místních fontán.

Krása zahrady, kterou začali tvůrci budovat už v roce 1693, přitom mohla být zmarněna už necelých 100 let poté. V polovině 18. století ji značně poškodily střety s Prusy. Naštěstí ale všechny konflikty přečkala a dnes se z ní mohou těšit stovky českých i zahraničních návštěvníků. Zajímavostí, kterou ocení pouze znalec, je tu hraniční kámen z oblasti mezi Českem a Bavorskem. Jako symbol otevření hranic ho roku 1990 dostal ministr Jiří Dienstbier.

V srpnu se si můžete krásu zahrad vychutnat každý den, a to mezi 10. a 17. hodinou. Raději si ale předem na internetu ověřte, zda je skutečně otevřeno. Ministerstvo zahraničních věcí, kterému objekt patří, může zahrady z provozních důvodů uzavřít. Stejně tak doma nechte svého psa.

Show More

Související články