Gastro

Vegani v sobotu zamíří na Pankrác

Většina Čechů si nedokáže představit život bez řízku, sekané nebo alespoň svíčkové se smetanou. Ale přece jen se objevují i lidé, kteří v rámci životního stylu ale kvůli soucitu se zvířaty odmítají jíst jakékoliv maso. V sobotu 26. srpna vám ukážou, že veganská jídla jsou zajímavá a zdaleka nejde jen o deset variant červené řepy.

Stravovat se tak, abyste se vyhnuli nejen masu, ale i všem potravinám živočišného původu, tedy třeba i mléku, máslu nebo vajíčkům, rozhodně není jednoduché. Vyžadujete to bádání, protože je nutné nahradit všechny látky, které by jinak poskytlo maso. Přijďte se na Pankrác inspirovat. Uvidíte, že veganská strava vůbec není nudná, naopak může být chutná a pestrá.

A víte, že pokud do svého týdnu zařadíte třeba jen den nebo dva, kdy nebudete jíst maso, výrazně pomůžete životnímu prostředí?

Veganské hody už pošesté

Vezměte tedy deku a poslední prázdninovou sobotu si užijte ve společnosti dobrého jídla. Už šestý ročník akce Veganské hody začíná v 14:00 v Centrálním parku Pankrác u Café na půl cesty.

Show More

Související články