Sport

Přijďte surfovat do umělých vln v Letňanech

Obraz dlouhé písčité pláže, do které bijí mocné vlny… a tu a tam se najde odvážlivec či hrdinka, kteří jim plavou vstříc a pak zástupům, které na břehu vzdychají obdivem, předvedou to pravé surfařské umění. Dobře, atmosféru Havaje nebo Austrálie nabídnout asi nemůžeme, ale víme, kde v Praze můžete chytit vlnu právě vy. V Letňanech totiž vyrostla Surf Arena, která je ideálním způsobem, jak si nacvičit základy!

Celý zážitek trvá asi dvě hodiny – napřed se dozvíte něco z teorie a instruktor vám vysvětlí, jak vlastně na věc jít. Pak už tradá do šatny, do neoprenu a do akce! Můžete si vyzkoušet, jak se surfuje vleže, vkleče a ti nejšikovnější zvládnou na prkně i stát. Zatímco první možnost je určena spíše pro začátečníky, pokročilí a talenti už zvládnou i všelijaké triky. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, záznam svého snažení dostanete na památku. Určitě s ním budete slavit úspěch minimálně na nějaké hodně odvázané party.

A jak je to vůbec možné? Celý podnik využívá moderní technologie, které prudce ženou proud vody po měkké podložce v bazénu, který je speciálně tvarovaný. Díky tomu si můžete užít pocity surfařů i stovky kilometrů od nejbližšího oceánu. A kolik vás to bude stát? Půlhodina vás přijde asi na 950 korun, můžete si ale koupit i zážitky, o kterých byla řeč výše.

Show More

Související články