TOP

Astratex obnovil obchodování na Ukrajině

Největší středoevropský on-line obchod se spodním prádlem Astratex obnovil nabídku svých služeb na Ukrajině. Dodací lhůty se v těchto dnech zrychlily a fungují v řádu dnů. Zboží na Ukrajinu putuje z centrálního skladu v Česku.

Na Ukrajině v současnosti funguje doručování poštou, platby bankovní kartou nebo přes Google Pay, což představuje 95 procent objednávek a momentálně nedochází k výraznému omezení.

Astratex se po celou dobu nucené odstávky na ukrajinském trhu postaral o své zaměstnance z Ukrajiny, kterým nabídl pomoc, včetně jejich rodin, kterým například organizoval dopravu do Česka.

„Na ukrajinský trh jsme se vrátili prakticky ihned, kdy to situace dovolila. Zájem o nákupy po téměř tříměsíční pauze každý den roste, dostáváme se už na čísla před vypuknutím ruské agrese,“ říká ředitel marketingu Astratex Karol Guláš.

Astratex zaznamenal na začátku konfliktu na Ukrajině pokles tržeb o více než 20 procent. Za březen se obrat snížil na 90 milionů korun. V dalších měsících začal opět růst a v současnosti již skupina opět plní plán letošních tržeb.

K růstu se firma vrátila navzdory přechodné stagnaci zájmu o on-line nákupy, kdy zákazníci, zejména z řad uprchlíků, dávali přednost kamenným prodejnám.

Show More

Související články