TOP

Průzkum: Firmy v Praze rozšiřují flotily, nejčastěji volí operativní leasing

Celkem 33 procent firem plánuje v horizontu následujících tří let zvýšení počtu používaných osobních vozidel v rámci firemní flotily. Polovina společností pak plánuje setrvat na současném počtu vozů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu společnosti Business Lease mezi téměř 500 respondenty.

https://www.youtube.com/watch?v=Ma8kWcrzpUY&feature=emb_logo

Nově pořizovaná vozidla firmy nejčastěji financují operativním leasingem, který volí 47 procent společností. Naopak za hotovost vozy pořizuje 42 procent. Jen pětina společností dává místo pořízení vozu přednost jinému řešení, nejčastěji krátkodobému pronájmu.

Kvůli současným rostoucím cenám neplánuje žádná firma snižování počtu vozidel ve fleetu. Zhruba 45 procent firem naopak v důsledku rostoucích cen plošně zvýší finanční limity, aby se nakupované kategorie a úrovně výbav nezměnily.

U 56 procent firem došlo v posledním roce ke snížení kilometrových proběhů. Na to nejčastěji reagují prodloužením či rekalkulací leasingových smluv a krátkodobými pronájmy vozidel.

Toyota přišla s vlastním financováním

Cestou vlastní výhodné nabídky operativního leasingu pro firmy i fyzické osoby jde i značka Toyota, která od dubna nabízí produkt pod názvem Kinto One. Financování lze uplatnit na jakýkoliv model z nabídky Toyoty i Lexusu.

Výhodou pro zákazníka i dealera je to, že vůz zůstává celou dobu svého životního cyklu v autorizované síti Toyota. Zákazník si přebere vůz u svého prodejce a tam se následně vrací řešit servisní, pneuservisní i pojistné události. Za vůz platí fixní měsíční částku, v které jsou obsaženy všechny služby spojené s provozem vozidla.

„Průzkum jen potvrdil naše zkušenosti s čím dál větší oblibou operativního leasingu jako způsobu financování pořízení vozidel. Zároveň se projevuje odložená poptávka firem ze dvou předchozích covidových let, což vidíme na rekordním počtu objednávek. Proto jsme se rozhodli vyjít klientům vstříc s vlastním finančním produktem Kinto One,“ říká Petr Najman, manažer značky Kinto.

https://www.youtube.com/watch?v=_SK2WTNTk5w

 

Show More

Související články