Kultura

Shakespeare dorazil do centra Prahy s Večerem tříkrálovým

Výstřední Orsino miluje zasněnou Olivii – jenže ta je celá pryč z charismatického fešáka Cesaria. Že je Cesario ve skutečnosti převlečená Viola, která truchlí po svém utonulém bratrovi Sebastianovi, který je přitom ve skutečnosti živý? To není zdaleka jediná zápletka hry, která měla premiéru v roce 2016, a to v rámci už tradičních Letních shakespearovských slavností. Letos se dočká celé řady repríz, nezmeškejte tedy šanci vychutnat si povedenou komedii v atmosféře teplých srpnových dní.

V příběhu o lásce, intrikách, nevybíravém žertu a velkém rodinném shledáním excelují Marie Doležalová jako krásná a nedostupná Olivia, Monika Timková jako Viola, která se vydává za mladíka Cesaria či Tomáš Měcháček v roli excentrického Orsina. Samé známé tváře najdete i ve vedlejších úlohách. Za všechny zmíníme Nelu Boudovou jako služebnou Marii, která ušije boudu na správce Malvolia Martina Pechláta. A možná se objeví i Milan Šteindler!

Na závěr malý tip: velmi bedlivě sledujte předpověď počasí. I když je přes den pěkně, dobře se oblečte, aby vám kulturní zážitek nepokazila zima.

Představení hostí Letní scéna HAMU v Praze na Malostranském náměstí. Hra začíná každý večer ve 20:30, a to od 1. do 20. srpna. Pozor, až na výjimky se nehraje v neděli.

Show More

Související články