Akce v PrazeCo v Praze milujemeKulturaTOP

Vozy Lexus obsadily Pražský hrad při show olympijského návrháře

Vozy Lexus a nová módní značka českého návrháře Jana Černého, který pracoval u Louis Vuitton a navrhl desítku vlastních kolekcí, se o víkendu představily na módní show na Pražském hradě. Právě značka Lexus je totiž dlouhodobým partnerem Jana Černého, který si zároveň svůj model Lexus UX navrhl. Zdobí ho pro Janovu tvorbu typický vzor Rorscharchova testu.

Zřejmě nejznámější český módní návrhář Jan Černý bude také navrhovat nástupovou olympijskou kolekci pro český národní tým. Nyní v prostorách Pražského hradu představil v pořadí už jedenáctou módní kolekci, která je zároveň první pod jeho novou značkou Jan Société.

Na módní show stylově i ekologicky

Elegantními modely od Lexusu na Jan Show dorazil v sobotu 23. září na terasu Jízdárny Pražského hradu nejen samotný návrhář, ale i jeho speciální VIP hosté z řad hudebníků, sportovců či modelek.

Video najdete zde

Až na červený koberec se tak pohodlně svezla třeba čerstvá vítězka Wimbledonu Barbora Strýcová, skateboardista Maxim Habanec, ale také Ben Cristovao, Mirai Navrátil, Annet X a Nobody Listen, Dalyb, nebo třeba Hana Vagnerová, Daniela Peštová či Michaela Kociánová.

Vozy, které na show zajišťovaly VIP shuttle service, přitom neměly jen moderní design, ale také progresivní ekologický pohon. Byla mezi nimi například luxusní limuzína Lexus ES s efektivním samonabíjecím hybridním pohonem a také prostorná SUV hybridní Lexus NX či plug-in hybridní RX.

Hledání budoucnosti a inspirace Japonskem

„Moderní technologie jsou dalším faktorem, který propojuje vozy Lexus s Janovou tvorbou. A stejně jako se Jan ve své nové kolekci věnuje hledání budoucnosti, i my vyrábíme auta s ohledem na to, co teprve přijde,“ říká PR manažerka českého zastoupení značky Lexus Jitka Jechová.

Lexus s Janovou kolekcí přitom spojuje také Japonsko. „Kolekce kombinuje spirituální vlivy s komerčními a materiálními symboly současné západní civilizace. Vtipně a drze dává do souvislostí a kontrastu duchovno s konzumem a vzniká tak ojedinělý a zábavný vizuální koncept. Volně čerpá inspiraci z japonského umění Sashiko, beduínských šperků a dalších Evropě vzdálených kultur,“ popisuje Jan Černý.

Show More

Související články