Kultura

Národní divadlo se otevřelo dětem

Je příkladem vlastenectví, lásky k češství, silné vůle a projevem ducha, který se nikdy nevzdává. A zároveň je svatostánkem herectví, kde se hrají jen ty nejlepší kusy. Národní divadlo tentokrát otevřelo brány nejen hercům a divákům z celé republiky, ale i těm, kteří se chtěli dozvědět více o jeho historii. 26. srpna navíc měly tuto příležitost děti. Právě pro ně byla prohlídka přizpůsobena.

Nebylo třeba navléci si nejlepší nedělní šaty a kluci se nemuseli škrtit motýlkem. Důležité bylo mít otevřenou mysl a užít si možnost prošmejdit prostory v divadle, kam se jinak skoro nikdo nedostane. A u toho se ještě dozvědět takových novinek! Třeba něco o tom, jak se na stavbu budovy skládal celý národ. A to hned dvakrát, protože brzy po otevření vyhořelo! Kvíz ověří, jak bylo které dítě pozorné. Zapamatovaly si všechny, kdo namaloval motiv pro oponu? Šikovné malé účastníky exkurze čeká i sladká odměna.

Návštěvu si raději rezervujte

Děti čekala prohlídka v sobotu 26. srpna, vhodná byla pro školáčky od 6 let věku. Začala ve 14:00, sraz byl ve slavnostním vestibulu historické budovy. kapacita byla omezena na 2x 30 osob, vyplatilo se tedy návštěvu rezervovat na webu http://www.praguecitytourism.cz. Pro dospělého stálo vstupné 140 korun, dětský návštěvník si vystačil se stokorunou. Jistě nelitovali – který školák by neocenil možnost pochlubit se před spolužáky, že se procházel po stejných místech jako slavní herci?

Show More

Související články