Akce v PrazeKultura

Habera a Kapitán Demo na Žofíně slavili 30 let Toyoty v Česku

Palác Žofín v Praze hostil velkolepou jarní party automobilky Toyota a Lexus k 30 výročí působení těchto značek na českém trhu. Na pódiu zazářil zpěvák Palo Habera, své umění předvedla novocirkusová společnost Losers Cirque Company nebo zpěvačka Nicol Lawrance

Vrcholem večera pak bylo vystoupení zpěváka Kapitán Demo. Nechyběli ani ambasadoři značky Toyota a Lexus Lukáš Rohan, Jan Černý, Tereza Ramba, Prokop Pithart nebo paralympionička Anna Luxová. Večerem provázel Jakub Prachař.

Toyota v letošním roce slaví 30 let na českém trhu a loňský rok byl pro Toyotu i Lexus nejúspěšnějším obdobím v třicetileté historii obou značek v Česku. Toyota meziročně zvýšila prodej o 15 procent na 13 728 vozů, Lexus rostl s 881 registracemi o 60 procent na prémiovém trhu.

Toyota se tak stala čtvrtou nejprodávanější značkou v Česku a v růstu pokračuje i v letošním roce, kdy je podle předběžných údajů za tři měsíce s více než 4600 prodanými vozy na třetí pozici na trhu s podílem přes 8,2 procenta.

Toyota v Česku vládne kategorii automobilů s hybridním pohonem. Hybridy Toyota v současnosti představují téměř čtvrtinu ze všech v Česku registrovaných hybridních vozů.

Toyota Spring Party 2023

Hybridní pohon má v současnosti už víc než polovina všech v Česku prodaných automobilů Toyota (loni téměř 51 procent). První hybridní automobil Toyota Prius byl u nás prodán už před více než 20 lety a značka Toyota si po celou dobu drží jasné prvenství v této kategorii.

Show More

Související články