Akce v PrazeTOP

V Praze na Zličíně si můžete projet vodíkové auto. Na děti čekají elektronické hračky

Elektronické hračky a vychytávky, nebo osobní projížďka unikátním vodíkovým vozem Mirai. To vše můžete zažít na zastávce nové roadshow automobilky Toyota, kterou bude hostit od 24. do 25. října autosalon Louwman Motor Praha – Zličín na Sárské 3.

Toyota Beyond Zero tour 2022

Toyota v rámci této celorepublikové akce nazvané Beyond Zero představuje své nízkoemisní technologie a svá ekologická auta. S technologiemi návštěvníky podrobněji seznámí interaktivní aplikace a na místě vše vysvětlí experti.

Principy fungování jednotlivých technologií v čele s vodíkovým pohonem přiblíží i interaktivní mini zařízení ve speciální edukační zóně.

Místo kouře jen pár kapek vody

Vodíková Toyota Mirai, kterou se můžete s celou rodinou projet, nejen že neznečišťuje vzduch, ale naopak ho dokáže čistit. Za dobu, kdy auto ujede 10 000 kilometrů, vyčistí 4,7 milionů litrů vzduchu, což je stejné množství, jaké spotřebuje dospělý člověk za jeden rok. A místo kouře z výfuku po dojezdu vypustí jen sklenici vody.

Toyota v rámci těchto akcí ukazuje, že jako jedna z mála automobilových značek nabízí všechny typy alternativních pohonů, od full hybridních přes plug-in hybridní modely až po bateriové a vodíkové elektromobily.

K vidění bude také Toyota Corolla Cross s nejnovějším hybridem 5. generace, RAV4 plug-in hybrid, vodíková Mirai a elektromobil Toyota bZ4X. K testovacím jízdám budou pro zájemce připravené RAV4 plug-in hybrid, a právě zmíněná Mirai.

Podrobnosti o roadshow najdete na www.toyota.cz/roadshow.

Toyota Beyond Zero tour 2022
Show More

Související články