Kultura

Viceprezidentem Teradata pro ČR, Polsko, Rusko a severské země je Andrej Aleksejenko

Novým viceprezidentem globální společnosti Teradata pro severní Evropu, ČR, Rusko a Polsko se stal Andrej Aleksejenko. Posledním osm let působil jako country manager firmy pro Rusko. Teradata se zabývá analýzou a správou velkých objemů smíšených dat.

V roli viceprezidenta bude Andrej odpovědný za strategii, podnikání a spolupráci s partnery Teradata v příslušných zemích.

„Od mého příchodu do Teradata před více než 13 lety se naše společnost vyvinula v cloudového lídra, který díky pokročilé datové analýze mění způsob, jakým podniky fungují a lidé žijí,“ uvedl Aleksejenko.

Andrej Aleksejenko nastoupil do společnosti Teradata v roce 2008 a zastával role v oblasti financí a prodeje. Posledních osm let působil jako country manager a viceprezident pro oblast podnikání společnosti Teradata v Rusku.

Pod jeho vedením se Teradata v Rusku podstatně rozrostla a vykazují dvojciferný meziroční růst. Úspěšně také vybudoval ekosystém prodejců pro tento region a velmi silný go-to-market tým.

„Andrej prokázal působivé vůdčí schopnosti a jedinečnou schopnost dosahovat úspěchu prostřednictvím strategie go-to-market. Poté, co stál za získáním mnoha nových velkých zákazníků v Rusku, věřím, že nyní přinese tuto houževnatost a ambiciózní přístup do našeho severoevropského regionu severských zemí, Ruska, Polska a České republiky,“ uvedl výkonný viceprezident pro EMEA Magnus Palmaer.

O Teradata

Teradata je multi-cloudová zabezpečená platforma pro analýzu a správu velkých objemů dat. Nabízí poradenství, data warehousing a správu smíšených dat. Společnost založená v roce 1979 má ústředí v San Diegu v Kalifornii a zaměstnává více než 10 000 lidí po celém světě.

Show More

Související články