Akce v Praze

V Holešovicích najdete moře

Do mořského světa není třeba létat do Ameriky, jeden stojí i v areálu holešovického Výstaviště. Pravda, jeho podoba je poněkud skromnější – kosatky, lachtany ani delfíny tam nenajdete. Zato se můžete těšit na ohromná akvária se slanou vodou, ve kterých se prohání žraloci, murény a kanici.

Velkorysý prostor je členěný na několik sekcí, přičemž jsou všechny zdi ozdobené nástěnnými malbami – alespoň na nich kosatky přece jen uvidíte. Ve spodním patře naleznete řadu nádrží, a to včetně těch největších, které ukazují dravé paryby, model potopené loudi Bounty, či model majáku. Největší z nich má objem 100 000 litrů! V horním patře, které je koncipované jako jeskyně, jsou spíše menší akvária, ve kterých plavou třeba mořští koníčci. Celkem je nádrží 50, prohání se v nich desítky druhů od pestrobarevných korálových rybek přes ohromné korýše až po želvy.

Dospělí zájemci o prohlídku si připraví 320 korun, studenti 250 korun, děti do 15 let jen 200 korun. Ti nejmenší s výškou do 80 cm mají celý mořský svět zadarmo. V prostoru lze bez potíží strávit hned několik hodin – především pokud jste milovníci focení a chcete chvíli číhat na zajímavý záběr.

Atrakce navíc nabízí celou řadu zvláštních akcí – například noční prohlídky.

Show More

Související články