Akce v PrazeNezařazené

Praha je město startupů!

Praha je město, kde se rodí skvělé nápady a lidé se na nich nebojí postavit své podnikání. Víte, že z asi 60 startupů, které vzniknou každý měsíc v Česku, se jich hned 40 rozběhne v Praze?  Jenže existuje i jiná statistika, která už není zdaleka tak milá. Osm až devět startupů z deseti brzy zanikne, protože nemají fungující byznys model, nedokázaly si vše dobře propočítat nebo upoutat zájem či pozornost.

Ale kdo má skvělý nápad, ten se nemusí spoléhat jen na sebe. Existují společnosti, které zajímavé začínající firmy vyhledávají a podporují, ať už penězi či radou. Jedním z nich je estonský akcelerátor Startup Wise Guys, který pražským startupistům nabízí investici, několikaměsíční mentorský program. A nedávno se dokonce jeho zástupci objevili přímo v hlavním městě!

Kontakt navazovali v Praze během večera, který spolupořádaly Anglo-americká vysoká škola a Czech FinTech Association. V rámci akce proběhla roadshow se zakladateli pěti firem z Česka, které měly zájem o akceleraci. Lokální partner pro roadshow byla IT firma Zentity. Možnosti případné spolupráce zjišťovaly desítky hostů.

Akce se zúčastnili i zakladatelé Trisbee, kteří jsou prvním a dosud jediným startupem v Česku, který získal financování od SWG. „Přišli jsme předat naše zkušenosti a povzbudit ostatní začínající firmy, aby této šance využily,“ říká František Havlín, spoluzakladatel startupu Trisbee – mobilní aplikace, která umožňuje přijímat platby kartou bez platebního terminálu.

 

Startujete báječný projekt, věříte v jeho potenciál, ale uvítali byste pomoc a rady odborníků?
Zájemci o mentorování se mohou hlásit na https://startupwiseguys.com/.

Show More

Související články