TOP

Deset důvodů, proč nevolit celostátní strany!

Praha není v dobré kondici. A kdo za to může?
Celostátní strany, které ji dosud vedly. Podívejte se na deset důvodů, proč už celostátní strany do vedení našeho města nevolit!

 

1. Do vedení Prahy dosazují jen loutky
Zářným příkladem politické loutky je Adriana Krnáčová, která se primátorkou ani stát nechtěla. Někdo jí prostě jen zavolal na mobil.

 

2. Praha je pro ně jen přestupní stanice do vyšší politiky
Tak například Piráti. Tři z nich coby pražští zastupitelé v roce 2014 hned na to kandidovali do Poslanecké sněmovny. Aniž by stihli pro Prahu něco udělat, už jsou ve sněmovně.

 

3. Praha je pro celostátní strany jen trafika
Například sběratelka funkcí a trafik Hana Marvanová, která už byla poslankyní, náměstkyní a chtěla být i ministryní za ANO. Vystřídala 7 politických subjektů.

 

4. Prahu poslední léta řídí náplavy z jiných měst, a dokonce ze zahraničí
Příkladem je opět Adriana Krnáčová z Bratislavy nebo Tomáš Hudeček z Olomouce.

 

5. Praha je pro ně jen další židle
Jan Čižinský má 17 funkcí, počínaje poslaneckou za KDU-ČSL. Aby si pojistil kandidaturu na pražského primátora, podal kandidátku hned dvou subjektů. Vzpomeňme taky Jiřího Pospíšila, plzeňského patriota, který vždycky kandidoval za Plzeň, a dnes působí jako europoslanec v Bruselu. A těžko opomenout Petra Dolínka, který je poslanec a radní současně.

 

6. Nerozumí Praze, protože v ní nežijí
Kandidát na primátora za ANO Petr Stuchlík se narodil ve Zlíně, do Prahy přišel až studovat a vydělávat. Navíc částečně žil v zahraničí. Jak tedy může rozumět Praze?

 

7. Praha pro ně není životní projekt, nemají tu rodinnou historii ani budoucnost
Tak třeba zmíněný Tomáš Hudeček přijel z Olomouce, dva roky byl primátorem za TOP 09 a pak se odstěhoval do Ostravy, kde nyní žije. Stále je však pražským zastupitelem.

 

8. Slibují jen hlouposti, které nesplní
Lidovec Jan Čižinský nejdřív zabránil opravě Libeňského mostu a potom kritizoval, že je v havarijním stavu. A to vše na území své městské části. A lávka v Troji? Stejný případ.

 

9. Prahu berou jako cvičiště začínajících politiků
Politický novic Jakub Landovský z ČSSD chce skočit přímo do čela Prahy. Pro Petra Stuchlíka, kandidáta ANO 2011, by byla Praha politickou premiérou. Doteď se věnoval byznysu. Zdeněk Hřib je možná dobrý lékař, ovšem jakou má kvalifikaci k tomu, aby vedl Prahu?

 

10. Praha pro ně není na prvním místě
Primátor je práce na plný úvazek. Nemůže stihnout věnovat se stoprocentně Praze a ještě být třeba poslancem nebo europoslancem. Jako pánové Pospíšil a Čižinský.

 

A koho tedy volit, pokud ne celostátní strany?
No přece STAROSTY!
Deset důvodů, proč volit právě STAROSTY, najdete ZDE!

Show More

Související články