Gastro

Skvělá zpráva pro vaši imunitu: Rybí olej s příchutí jablka

Věhlasný rybí olej Möller’s z Norska má další příchuť a tentokrát je obohacen o přírodní jablečné aroma. Posílit imunitu a celkové zdraví je tak ještě příjemnější.

 

Rybí olej obsahuje velké množství omega 3 mastných kyselin, a je také skvělým zdrojem vitamínů A, D a E, proto je jedním z nejlepších způsobů, jak posílit imunitní systém. Jeho každodenní užívání zajistí organismus odolný vůči virům a infekcím, ale prodlouží také správnou činnost srdce, mozku i dobrý zrak, a také udrží zdravé a pevné kosti i zuby. V tom od Möller’s navíc neucítíte ani stopy po rybině. Dobrá chuť je totiž pro tuto tradiční norskou značku stejně důležitá jako přínos pro vaše zdraví.

 

Möller’s nabízí rybí olej nejvyšší kvality, získávaný z tresčích jater z čerstvě ulovených ryb Norského moře. Za svoji vyladěnou chuť získal tento olej také prestižní ocenění za „Výjimečnou chuť“ od Mezinárodního institutu chuti a kvality v Bruselu (ITQI), v jejíž porotě jsou dokonce i kuchaři ocenění michelinskou hvězdou.

 

Novou příchutí rybího oleje Möllers je příchuť jablka. Má stejné účinky jako ostatní rybí oleje, ale díky přírodnímu aroma je jeho konzumace ještě o něco příjemnější. Zákazníci tak navíc mají rozmanitější výběr, kdy mohou volit olej bez příchutě, s chutí citronu, ovoce a také právě jablka.

 

Doporučuje se jedna lžička (5 ml) denně, ideálně během jídla pro lepší vstřebatelnost. Tento olej mohou dokonce i děti od věku tří let.

 

Möller’s Rybí olej jablko koupíte v lékárnách za 359 Kč.

 

O omega 3 mastných kyselinách

 „EPA a DHA (případně tuky z mořských ryb) Mají pozitivní vliv na imunitní systém, kardiovaskulární systém a také podporují zdravý vývoj kostí. Organismus je neumí sám vyrábět v dostatečném množství, a tak je třeba mu je dodávat. Protože skvělým zdrojem omega 3 mastných kyselin je rybí olej, doporučuje se jeho každodenní konzumace dospělým i dětem. Tyto zdraví prospěšné látky totiž také zajišťují správné fungování mozku a mají vliv i na správný vývoj kognitivních funkcí,“ popisuje RNDr. Pavel Suchánek, výzkumný a vývojový pracovník Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

O vitaminu A a D

Rybí olej je rovněž bohatý na vitaminy A a D. „Oba podporují funkci imunitního systému, vitamin D navíc zajišťuje zdraví zubů a kostí. Vitamin D si tělo umí samo vytvářet, nicméně potřebuje k tomu dostatečné množství přímého slunečního záření. Protože ho v českých podmínkách není vždy dost, je dobré vytvořit tělu jeho dostatečnou zásobu. V současné době se velmi zdůrazňuje prospěšný a zesilující efekt působení na lidské zdraví kombinace vitaminu D právě s tuky z mořských ryb. Vitamin A pak podporuje fungování zraku,“ vysvětluje RNDr. Pavel Suchánek.

 

O Möller’s

 

Značka Möller’s patří mezi nejstarší norské značky, založil ji v roce 1854 lékárník Peter Möller. Od samého počátku se Möller’s soustředí na výrobu a vývoj doplňků stravy založených na benefitech omega 3 mastných kyselin, přičemž zásadní vždy bylo vyrábět jen takové produkty, které lidé skutečně potřebují a které prokazatelně posilují zdraví. 

 

Rybí olej obsažený v přípravcích Möller’s se získává z jater arktické tresky, přičemž ryby pochází výhradně z oblasti ostrovů Lofoty a Vesteraly, ležících nad polárním kruhem v Norském moři, a jsou vždy čerstvě loveny a před výrobou nejsou játra ani 24 hodin stará. Díky tomu vzniká rybí olej té nejvyšší kvality. Tresky přitom nejsou tímto lovem ohroženy.

Show More

Související články