Akce v PrazeSport

Na olympiádě fandím vodákům, mám tam hodně kamarádů, říká Eva Samková

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková na olympiádě v Tokiu fandí vodákům, protože má mezi nimi hodě kamarádů. Baví ji také atletika, tenis a skateboard, nebo koně. Na Olympijském festivalu v Praze si vyzkoušela hned několik sportovních atrakcí.

Co vás nejvíc bavilo v olympijském parku?

Líbil se mi bobistický trenažer, to bylo hodně zajímavé. Roztlačovali mě kluci bobisti, a ti když zaberou, tak to je síla. Pak vodácký model olympijského kanálu, co je v Tokiu, a skatepark je naprostá pecka. I kluci, skejťáci, říkali, že je to super. Já si zajezdila a musím souhlasit.

Kdybyste teď na byla OH vy, těšila byste se i přes všechna covidová opatření na závody bez podpory fanoušků? 

Já jsem docela zvyklá závodit bez podpory fanoušků, protože na ty naše závody je občas docela těžké se dostat. V Soči a v Koreji byla pokaždé obrovská tribuna a do cíle jsme vjížděli za pořádné podpory fanoušků, to bylo fajn. Myslím, že si v této době musí najít kluci i holky ve svých sportech ten původní smysl, proč to vlastně dělají. Ta velká show kolem chybí. Na olympiádě ale vždycky dobrá atmosféra bude, tomu věřím.

Jak myslíte, že bude probíhat olympiáda příští rok v Pekingu?

To nevím. Myslím, že se teď čeká, jak dopadne ta tokijská a podle toho se rozhodnou jak dál. Zároveň všechno, co se děje teď v Tokiu, je pro mě takový zvednutý prst toho, že se to může stát i nám. Měla bych být připravená opravdu na všechno.

Které letní sporty teď budete sledovat? Které vás nejvíce baví a proč?

Mám plno kamarádů vodáků, takže divoká voda mě baví. Atletika, protože tu mám jako součást své vlastní přípravy a taky tam mám dost kamarádů a je to super sport. Pak taky tenis a skateboard. No a samozřejmě koně.

Komu budete nejvíc fandit na OH? Z Čechů a ze zahraničních sportovců?

Českému olympijskému týmu fandím celému, to se nedá říct konkrétně. Super výsledky teď předvedli Lukáš Rohan i Alexander Choupenitch. Moc držím palce mému dobrému kamarádovi Honzovi Kufovi a přála bych mu, aby se mu to povedlo. Ze zahraničních sportovců jsem měla favoritku v běhu na 100 metrů Sha’Carri Richardson, ale ta nakonec na olympiádě není. Pak třeba mladý švédský tyčkař Armand Duplantis. A ve vodním slalomu brazilci, kterého připravuje Vávra Hradílek.

Show More

Související články