Kultura

Život je krásný se promítá v kině na střeše Veletržního paláce

Jak malému chlapci utajit hrůzy holokaustu, když žije přímo uprostřed nich? Jak ubránit duši malého dítěte před všudypřítomným utrpením a hrozbou smrti? Tatínek Guido to zkouší prostřednictvím hry. Kdo ji ale zvládne dohrát až do konce, když se krátí čas? Zveme diváky na oceňovaný snímek Život je krásný. Ve středu 2. srpna ho promítá Letní kino na střeše Veletržního paláce.

Italský film z roku 1997 si odnesl hned tři Oskary. Připsal si je hlavně Roberto Benigni, který snímek režíroval a ještě si zahrál hlavní roli číšníka Guida, který okouzlí učitelku Doru natolik, že žena zruší své zasnoubení a začne nový život. Zlom v jejich životech nastává s nástupem fašismu a nacismu. Židovská krev Guida i jeho syna Giosué znamená ohrožení jejich samotné existence.

Promítání začíná ve středu 2. srpna ve 21:00, tentokrát na střeše Veletržního paláce v Holešovicích. Vyrazte tedy na adresu Dukelských hrdinů 47 a s sebou si nezapomeňte vzít 120 korun na vstupenku. Hraje se pod širým nebem, nepodceňte tedy předpověď počasí.

Zdroj: Česká televize

Show More

Související články