TOP

Pražská střední škola se účastní unikátního projektu

Termín přihlášek na střední školy se blíží. Je nejvyšší čas poohlédnout se po vhodném studijním nebo učebním oboru, který vašim dětem či vnoučatům zajistí perspektivní budoucnost a uplatnění na trhu práce. Projekt Naučíme vás to opravit cílí na žáky devátých tříd a jejich rodiče. Na žáky, které zajímá obor elektro, baví je věci rozebírat a zase složit zpět a zjišťovat, jak fungují.

Oborem, který má do budoucna dlouhodobě dobré vyhlídky, je servis domácích spotřebičů. Servisních pracovníků je málo, mnozí odcházejí do důchodu a poptávek ze strany klientů na opravy je stále více a více.

Za poslední desetiletí prošel trh s elektrospotřebiči zásadními změnami. Zařízení jsou stále více sofistikovaná a nabízí větší množství funkcí a programů. Tyto technologicky vyspělé přístroje je však potřeba jednou za čas opravit.

Nesoulad mezi poptávkou po opravářích a nabídkou absolventů středních škol vedl ke vzniku projektu, který sdružuje střední školy z Prahy, Hluboké nad Vltavou, Chomutova, Ostravy, Plzně a Třebíče. Každá škola má svůj vlastní učební či studijní obor, ze kterého vzejdou i servisní technici pro domácí spotřebiče.

Na www.naucimevastoopravit.cz se dočtete nejdůležitější informace o oboru i školách, kde je možné studovat. Projektu nahrávají i nová pravidla EU, která stanovují povinnost výrobců zajistit náhradní díly pro elektrozařízení po dobu až deseti let. Zařízení navíc budou muset být vyrobena tak, aby je bylo možné rozebrat pomocí běžných nástrojů a opravit. Servisní technici tak začínají být žádanou profesí, což se odráží i na jejich ohodnocení.

Show More

Související články