Akce v Praze

Vycházky za pražskou historií

Máme rádi Prahu – a to znamená, že se o ní chceme dozvědět i to, co ještě nevíme. Ideální jsou pro to vlastivědné procházky, které pořádá Pražská informační služba. Tento srpen se opět zaměřuje na památky a nejrůznější zajímavosti. Vydat se tak můžeme třeba do Holešovic, Nuslí či na Vinohrady. Procházky jsou placené a je třeba se na ně objednávat předem. Připravte si asi 120 korun za dospělého, u dětí, pro které jsou určené i speciální vycházky, je to o pár desetikorun méně.

A kam se v srpnu podíváme? Namátkou třeba do Vrtbovské zahrady, což je barokní palácová zahrada, ze které je pěkný výhled. Zajímavý je i areál někdejšího křížovnického zámečku v Ďáblicích, kde je možnost prohlédnout si interiér kaple – následovat bude

Vynechán nebude Pražský hrad, při další procházce se pustíme po stopách řádu karmelitek, cestou, kudy kráčely v roce 1656 pod vedením ctihodné Marie Elekty až k místu založení řádového kláštera.

Velmi atraktivní je procházka, která mapuje důležitá místa událostí 21. srpna 1968 – připomeneme si doby ze začátku sovětské okupace a osobnosti s těmito událostmi spojené.

Další podrobnosti, včetně toho, jak si zarezervovat účast, najdete na webu Pražské informační služby.

Show More

Související články