Pražské novotySport

Skate speciál: Na kterých místech si zajezdit v Praze?

Nadchla tě jízda na prkně? V tom případě jsi ve správný čas na správném místě! Je super, že máš před sebou tenhle článek plný inspirace na ty nejlepší skateparky v Praze. Ne nadarmo se říká, že v Praze je blaze a pokud objevíš stylový skatepark, kde budeš moci vyzkoušet nové triky a blýsknout se před ostatními nadšenci, pak se odsud nebudeš chtít hnout. To ti můžeme zaručit!

Kde si v Praze zajezdit na prkně?

Skateboarding je v poslední době stále větším hitem. Jasně, na prkně se jezdilo už dávno, jezdí se na něm teď a jezdit se na něm bude i potom. Ale teď je to boom, pro který má slabost stále více lidí – a to včetně tebe! Každý nadšenec do jízdy na prkně určitě uvítá, když bude vědět, kde si může parádně zajezdit. Na skatu sice může vyrazit do ulic, ale není to úplně to pravé ořechové – určitě rozumíš, jak to myslíme. Skatepark je prostě jiný level a o to tady jde!

Proto ti dneska chceme dát inspiraci na ty nejlepší skateparky v Praze, kde se rozhodně nudit nebudeš. Ať už jsi začátečník, nebo se považuješ za profíka, který pozná výrobce každé skate desky, tak určitě chceš mezi svoje lidi. Skateparky nejsou jen o tricích, ale i o stejně naladěných nadšencích. A my víme, kam vyrazit a pořádně pozlobit prkno!

„Mekka“ českého skateboardingu

Přezdívá se mu Stalin. Někteří o něm dokonce hovoří tak, že je to „mekka“ českého skateboardingu. O čem je vlastně řeč? O náměstí na kopci kolem bývalého Stalinova pomníku – odtud pochází ona přezdívka, kterou si už po první návštěvě tohoto skateparku určitě vryješ do paměti.

Najdeš zde perfektní prostředí. Nadchne tě dokonalý žulový povrch a zídky všech velikostí, které je prostě radost překonávat. Nechybí ani ručně postavené raily nebo skočky, které doslova vybízí k tomu, abys je zkusil zdolat na svém prkně. Na Stalinu, jak se tohle místo označuje, začínal třeba i Tomáš Stejskal nebo Petr Horvát – a to jsou ve světě skateboardingu známá jména, nemyslíš?

Skatepark na Barrandově

Pro všechny milovníky spíše menších skateparků doporučujeme navštívit ten, který se nachází na Barrandově. Zajímavostí na tomto skateparku je rozdělení na dvě výškové úrovně, což je určitě lákavé a stojí to za vyzkoušení. Vrchní úroveň je zastřešená, což se hodí při nepřízni počasí, která tě na tomhle místě rozhodně nevyvede z rovnováhy.

Povrch skateparku je z hrubého asfaltu, dočkáš se zde mnoha překážek, které jako správný nadšenec do jízdy na prkně určitě dobře znáš – nízký rail, malý funbox nebo třeba čtyřstěnná pyramida.

Plaza aneb malý skate ráj

Chce-li navštívit skatepark, který je všechno možné, jenom ne obyčejný a nudný, pak zavítej na místo, které vytvořila parta mladých nadšených architektů s hlavou plnou cool nápadů. Čakovice street plaza není jen tak ledajaký skatepark, v mnohém se totiž odlišuje. Kde jinde byste natrefili třeba na dlážděný rádius nebo stezku přímo mezi stromy?

Je toho více, čím se tenhle skatepark liší a čím na sebe strhává pozornost. Dokonale zapadá do veřejného prostoru a nijak nenarušuje jeho celkový dojem. Sem můžeš přijet oblečený do skate oblečení nebo jen tak a nikomu to vadit nebude. Tady je prostě pohoda.

Skatepark na Černém mostě

I Černý most láká nadšence do jízdy na prkně a to do svého stylového skateparku, který se může pyšnit například pozinkovanou ocelovou konstrukcí překážek, které tak rozhodně něco vydrží a vy se nemusíte bát, že byste je drsnější jízdou poškodili. To tady opravdu nehrozí, takže obavy klidně hoďte za záda. Mezi překážky, které na tebe čekají v tomto skateparku patří například hip v jednom rohu, třístěnná pyramida s railem nebo široký bank. I tady si přijdeš na své, to si teda piš!

Show More

Související články