Pražské novoty

Na Náplavku opět připlují farmářské trhy

Čím dál více Čechů chce kvalitně jíst a pít – a zároveň roste zájem o lokální produkci. Na to odpovídají takzvané farmářské trhy, které samozřejmě dorazily i do Prahy. Stánky, u kterých nakoupíte nejen zdravé a kvalitní jídlo, najdete na Náplavce pod Rašínovým nábřežím. Prodejci své zboží nabízí každou středu od 9 do 16 hodin.

Poctivé uzeniny, ručně dělaný sýr, na českém poli vypěstované zelí a ráno sklizené čerstvé bylinky. Právě to jsou devízy farmářských trhů, které si oblíbily tisíce zákazníků. Co na tom, že mrkev je trošku pokroucená a nemá tak ideální tvar jako ta v supermarketu? Nevadí ani křivě nalepená etiketa u jogurtu – jsou to naopak známky, že zboží prošlo pod rukama člověku, nikoliv jen balicímu stroji. Na Náplavce mimo ně seženete i sezónní ovoce, mléčné výrobky a dáte si i originální a chytře vymyšlené občerstvení.

Hlavní je nespěchat

Nakupování na trzích, kde své výrobky prodávají čeští sedláci, výrobci či umělci, zdaleka přesahuje pouhé naplnění košíku. Je to přece zážitek, kdy člověk zase jednou ocení šikovnost tuzemských zlatých ručiček. A prostředí pražských náplavek atmosféru ještě umocňuje. Kde jinde na světě můžete při výběru jarní cibulky či tuřínu obdivovat takové panorama, jaké nabízí Vyšehrad nebo Petřín?

Zapomeňte, že jste ve velkoměstě, oprostěte se od ruchu a shonu. Vychutnejte si každý nákup ovoce a zeleniny, dejte si šálek kvalitní kávy, zakousněte dort, na který cukrář aranžoval polevu teprve před pár hodinami a jednou si zase jen tak užijte, že jste.

Show More

Související články