Pražské novoty

Stromovka se zvětší, park spolkne část výstaviště

Především teď v létě je pražská Stromovka oázou chladu a přírody ve vyprahlém městě. Pokud do parku tu a tam zavítáte, ať už provětrat běžecké obutí nebo jen tak vycházkovou chůzí či s piknikovým košem, možná vás potěší chystané změny. Stromovka se totiž rozroste! Zabere nevyužívanou část výstaviště. V budoucnu by tu měl dokonce vzniknout přírodní biotop ke koupání.

V současnosti už se bourá a demontuje více než 600 metrů dlouhý plot, který obě území odděloval. Jakmile celý padne k zemi, ke Stromovce se připojí území o ploše 23 113 metrů čtverečních! Stromovka se vůbec mění k lepšímu, prospěly jí revitalizace místních rybníků a brzy se tu otevře griloviště.

Plánovaný přírodní biotop je příjemný bonus. Jedná se o trend posledních let, kdy místo modrými kachličkami obloženého bazénu s chlorovanou vodou čeká plavce o mnoho přirozenější zážitek. O čistotu se většinou starají vodní rostliny v mělké zóně jezírka, které k sobě stahují živiny. Možná není voda úplně průhledná, zato nikomu nepodráždí kůži. Nezbývá než se těšit!

Show More

Související články