Blogy a názoryTOP

Signál v metru? Prostě se to nepovedlo

Adriana Krnáčová chodí po Praze ve společnosti Elišky Kaplicky-Fuchsové, hledá problémy a takřka zázračným mávnutím ruky je řeší. Takové bylo video, se kterým vytáhlo ANO do voleb v roce 2014. Nešvary, na které dámy upozorňují, zahrnují jak chybějící signál v metru, tak takové drama, jakým je fontánka bez označení, že se jedná o pitnou vodu zdarma.

To byly ještě ty časy, kdy se v Praze dalo projet z jednoho kraje na druhý, protože nebyly nekoordinovaně rozkopané ulice, kdy se kvůli neutěšenému technickému stavu nezavíraly mosty a nepadaly lávky. Možná bylo možné i koupit si byt, protože se ceny kvůli chybějící výstavbě nevyšplhaly na dnešní úroveň.

„Není tak těžké tady udělat signál, ne?“ táže se paní Kaplicky-Fuchsová při jízdě v pražském metru.
„Je, protože to musí být co nejdražší,“ vysvětluje jí důrazně Adriana Krnáčová.
Nutno říci, že musí být skutečně nesmírně těžké najít to nejvíce předražené řešení.
Protože ani po 4 letech, kdy mají obě dámy na situaci v Praze bezprostřední vliv, se v této relativně nekomplikované situaci nic nezměnilo.
Z vagonu metra si nezavoláte a pracovní maily si při jízdě také nevyřídíte. Hned po nástupu jste odstřiženi od signálu i internetu.

Zmíněn je i Škodův palác, u kterého se političky zasnily o nové moderní budově magistrátu. Máte dojem, že se po čtyřech letech někde nějaká staví?

Adriana Krnáčová post primátorky obhajovat nebude. Jedna věc je totiž natáčet pěkná vizionářská videa, druhá věc je své sliby skutečně naplnit – což ovšem není jen její problém. Za jejími výsledky stojí celé ANO. Jak sama Krnáčová říká na zmíněném videu: lidé nemohou volit strany, které je neustále podvádějí.

A zajímavost na konec: věděli jste, že kromě slavného, výše zmíněného videa, ve kterém Krnáčová a Kaplická mávnutím ruky řeší nejpalčivější problémy Prahy, existuje i snímek věnovaný Černému mostu? Stejná dvojice dam se zaměřuje na tamní neduhy. Na rušení nočního klidu, na obrovský nepořádek okolo konečné stanice metra a na neutěšený prostor, který by měl nahradit velký park ve stylu známé Stromovky. O něm se na Černém mostě mluví už několik let – za čtyři roky, kdy Praze vládla Krnáčová, tu ale její dvojník rozhodně nevyrostl.

Problém je v tom, že politici ANO, stejně jako ostatní celostátní strany, nemají Prahu na prvním místě. Zajímají se o vnitrostranické politikaření, o celostátní politiku, a Prahu si betou jako rukojmí, nebo jako dojnou krávu. To by se mělo změnit.

Show More

Související články