Gastro

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kafuland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

 

Letos si značka Arax připravila novinku v podobě nakládané grilované zeleniny a dvou speciálních zeleninových omáček, které na českém trhu nemají obdobu: Lilková ikra jemně pikantní a jemně pikantní Adžika. Všechny tři novinky jsou ručně vyrobeny z poctivých surovin v Arménii podle tradiční receptury, neobsahují konzervanty, Éčka, lepek, jsou bez GMO a jsou vhodné pro vegany.

 

Lilková ikra jemně pikantní

380 g, dop. MOC: 49 Kč 

 

Název „lilková ikra“ pochází ještě z dob carského Ruska. Názory na původ se však odlišují. Jedna strana tvrdí, že se původně jednalo o kaviár (rusky = ikra) pro chudé, kteří si pravý dovolit nemohli, a zelenina byla snadněji dostupná. Jiné jazyky praví, že se naopak jednalo o výběrovou pochoutku pro zámožnou vrstvu.

 

Lilková ikra ARAX je hotová, jemně pikantní omáčka ze směsi grilovaného lilku, paprik a bylinek. Chutná výborně jako dip nebo pomazánka na čerstvém pečivu. Hodí se k masovým pokrmům, zvláště pak ke grilovanému masu, bramborám, do těstovin, rýže i tortill, či jako základ pro omáčky. S nízkým obsahem soli. 

Země původu: Arménie

 

Složení: lilek, sladká paprika, rajčatová pasta, slunečnicový olej, cibule, mrkev, cukr, sůl, bylinky, česnek, pálivá paprika, koření 

Adžika jemně pikantní 

380 g, dop. MOC: 55 Kč

 

Adžika ARAX je jemně pikantní omáčka připravená ze směsi pečených paprik, rajčat a česneku. Nejlépe se hodí k pečeným a grilovaným masům, bramborám, jako pomazánka na pečivo nebo jako omáčka k těstovinám, bramborám a rýži, či jako základ pro omáčky a dipy. 

 

Jemně pikantní. S nízkým obsahem soli. 

Země původu: Arménie

 

Složení: červená paprika, rajčatový protlak, lilek, slunečnicový olej, cukr, česnek, sůl, pálivá paprika, koření.

Grilovaná zelenina

720 g, dop. MOC: 69 Kč 

 

Směs zeleniny výběrové kvality grilované na ohni. Teplé podnebí, úrodná půda a pečlivost arménských pěstitelů dává této zelenině bohatou plnou chuť, dokreslenou mírnou kouřovinou grilu. Nejlépe si zeleninu vychutnáte jako přílohu ke grilovaným či pečeným masům.

 

Složení: lilek, rajčata, paprika, sůl

 

 

Grilovanou zeleninu a nové omáčky ARAX koupíte 

například v síti prodejen Penny Market, JIP, Rosa market

a na e-shopu www.potravinyarax.cz

Show More

Související články