TOP

Jak vybrat kliniku estetické medicíny? Pražská Mediestetik radí: „Zajímejte se o výsledky, reference i anestezii“

Pokud plánujete větší estetický zákrok, pravděpodobně budete důkladně přemýšlet, kterou kliniku oslovit. Často se však zapomíná na to, že zárukou perfektního výsledku není jen renomovaný chirurg, ale záleží i na dalších složkách celé operace.

Ať už jste se rozhodli pro operaci prsou nebo třeba úpravu nosu, v první řadě se jistě budete rozhodovat podle svého instinktu, podle pocitů, které ve vás daná klinika vzbuzuje. Tento první dojem se rodí při prvním kontaktu s klinikou – jak ochotní byli při sjednávání schůzky po telefonu, jak pěkně se o vás postarali po příchodu na recepci.

Jak důležitý je první dojem

Skvělou indicií je také první konzultace s lékařem, kdy si ověříte, zda si vzájemně „sedíte“, zda přesně chápe vaše potřeby a požadavky, a dokáže pro vás najít to nejlepší řešení. A pokud se to řešení liší od vašich původních představ, měl by vám být schopný vysvětlit, proč si myslí, že je to lepší cesta.

Určitou roli hraje také webová stránka, která by měla být nejen vizuálně příjemná, ale především plná informací, podaných srozumitelným způsobem. Měli byste se tu dočíst, kteří lékaři zde pracují a co už mají za sebou. Dobré kliniky tu mají i fotky své práce a reference od klientů.

Na druhou stranu je jasné, že žádná klinika, ani firma obecně, si na svůj web neumístí hodnocení nespokojeného zákazníka, a tak je dobré se ptát i jinde – ptejte se mezi známými, zeptejte se v okruhu svých ostatních lékařů, podívejte se do odborných časopisů.

Vánoční voucher v hodnotě:
1000 Kč – 10 000 Kč s bonusem 10 %,
11 000 Kč – 20 000 Kč s bonusem 15 %,
21 000 Kč – 30 000 Kč s bonusem 20 %, lze uplatnit na jakoukoliv proceduru z estetické dermatologie, stomatologie a plastické chirurgie, Mediestetik.

Ptejte se na zkušenosti všech lékařů

V každém případě zcela zásadní je kompetentnost a kvalita všech lékařů, kteří vás budou ošetřovat. Jestli se totiž recepční málo směje, a jedna ze sestřiček na pooperačním měla zrovna špatnou náladu, je to sice nepříjemné, ale vaše zdraví to neohrozí.

A zatímco o chirurgovi, který bude zákrok provádět, dnes už i na internetu najdete spoustu informací, například s anesteziologem se pravděpodobně potkáte až krátce před výkonem. Právě anestezie je velmi důležitou součástí každé operace, včetně těch estetických, a přesto se na ni téměř zapomíná.

Jak probíhá prvotřídní anestezie

„Na naší klinice provádíme lokální znecitlivění i celkovou anestezii, vždy podle povahy zákroku. Používáme nejmodernější přístroje a postupy s garancí kvality. Anesteziologický tým tvoří lékař-anesteziolog a anesteziologická sestra. Celková anestezie je anestezie takzvaně doplňovaná, kdy se používá kombinace inhalačního a intravenózního anestetika, opioidů a relaxancií. Po celou dobu anestezie jsou monitorovány životní funkce,“ popisuje MUDr. Pavel Jehlička z pražské kliniky Mediestetik.

Je samozřejmě vyloučeno, aby byl pacient během výkonu při vědomí nebo pociťoval bolest. Správná anestezie je tedy efektivní, ale také maximálně šetrná. „Díky tomu, že používáme anestetikum s minimální metabolizací v játrech, probouzí se pacient během krátké doby do plného vědomí. I když si nemusí díky lékům nic pamatovat, je už na operačním stole schopen komunikace a ve stabilizovaném stavu je převezen zpět na své lůžko, kde kontinuálně monitorujeme životní funkce,“ dodává Jehlička, který je také primářem oddělení kardioanestezie Nemocnice Na Homolce. To probíhá tak, že klient je připojený na monitorovací systém, který je propojen s centrálou, díky čemuž sestra ví o všem, co se s pacientem děje, i když není u lůžka trvale přítomna osobně.

Ověřte si také, že anesteziolog bude na klinice přítomen nejen v době konání zákroku, ale nepřetržitě kvůli případným pozdějším komplikacím. Měl by dohlížet na stav a medikaci pacienta až do jeho propuštění z kliniky. Ráno po výkonu by přitom měla proběhnout vizita jak anesteziologická, tak chirurgická.

Odchodem domů péče nekončí

Existuje ještě jedna doplňková služba, která by vás při výběru kliniky mohla zajímat: „Protože každý z nás vnímá bolest rozdílně, nabízíme možnost konzultace léčby bolesti v domácím prostředí. Protože víme, jaká byla reakce na pooperačně podaná analgetika, dokážeme nabídnout nejvhodnější léky, případně jejich kombinace k tišení bolesti. Tímto způsobem lze klienta převést přes bezprostřední pooperační období prakticky bez bolesti. Logicky lze tímto způsobem včas odhalit i jiné možné pooperační komplikace. Klientka má zároveň jistotu, že se má v případě potřeby vždy na koho obrátit. Standardně naše klinika tuto službu nabízí po dobu třech dní po operaci, v případě potřeby lze individuálně službu i prodloužit. Službu provádí anesteziologický konzultant ve spolupráci s klinickým farmakologem, který hlídá i případné lékové interakce,“ doplňuje Jehlička.

 

 

 

 

Show More

Související články